PU Beograd: Policija postupila profesionalno ispred Prajd info centra

Izvor: B92, 02.Okt.2019, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PU Beograd: Policija postupila profesionalno ispred "Prajd info centra"

Policijska uprava Beograda odbacila je kao apsolutno netačne tvrdnje da se policija ponašala neprofesionalno prilikom dešavanja ispred "Prajd info centra".

Kako se navodi, po prijavi radnika obezbeđenja da su navijači razbili izlog na ovom objektu, policijska patrola je odmah stigla na lice mesta, obavila razgovor sa njim i utvrdila da na objektu nema oštećenja, a i nadležno tužilaštvo je ocenilo da nema elemenata krivičnog dela.

"Policijski službenici su, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << povodom utakmice između FK Crvena Zvezda i FK Olimpijakos, preduzeli sve mere iz svoje nadležnosti na trasi kretanja navijača u cilju sprečavanja eventualnih prekršaja i krivičnih dela, i tom prilikom nije uočeno vršenje istih na štetu objekta 'Prajd info centra', zaposlenih ili lica koja su se nalazila u njemu", saopštila je Policijska uprava.

U saopštenju se političke stranke, koje tvrde da su policijski službenici odbili da izvrše uviđaj, podsećaju da "nalog za vršenje uviđaja policiji ne može davati bilo ko na ulici i po sopstvenoj želji, već samo i isključivo tužilac koji po zakonu nalaže policiji preduzimanje mera i radnji".

"Maliciozne optužbe da policijski službenici nisu hteli da zaštite pripadnike LGBT populacije suvišno je i komentarisati, s obzirom da je opštepoznato da Parada ponosa u Beogradu niz godina unazad, upravo uz predani rad policijskih službenika, protiče bez incidenata", zaključuje se u saopštenju beogradske Policijske uprave.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.