Izvor: B92, 08.Mar.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PTT NIJE IMAO KONTAKTE S "VODAFONOM"

Beograd -- Povodom vesti koje su objavili pojedini beogradski mediji, da je britanska kompanija "Vodafon" uputila zvanican dopis "PTT Srbiji" i "BK trejdu" za razgovore o prodaji vecinskog paketa akcija "Mobtela", iz PTT je stigao demanti. Generalni direktor "PTT Srbija" Srdjan Blagojevic je izjavio da nije imao nikakve kontakte s "Vodafonom". "'Vodafon' ce imati sansu kao i svi ostali potencijalni ponudjaci ukoliko dodje do prodaje 'Mobtela'", rekao je Blagojevic. On je istakao da "BK trejd"
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
nema pravo da prodaje svoj deo u "Mobtelu" bez saglasnosti drugog partnera i odluke Upravnog odbora u kom i PTT ima predstavnike.

Osnivackim ugovorom je predvidjeno pravo prece kupovine i Karici bi deo koji zele da prodaju prvo morali ponuditi PTT, dodao je on. Prema njegovim recima, "postoji sumnja da 'BK trejd' nije uneo onoliko kapitala koliko je prikazao u knjigama i kolika mu je bila obaveza po ugovoru". "Mi imamo dokumentaciju u kojoj se vidi da je oprema koju je BK u 'Mobtel' uneo kao ulog od 67 miliona dolara zapravo placena 47 miliona dolara", rekao je Blagojevic. Kako Radio B92 saznaje, "Vodafon"

je pre godinu dana imao ozbiljne namere da kupi deo akcija "Mobtela", ali je odustao zbog neregulisanog statusa ove kompanije. "Posto su analizirani dokumentacija, medjusobni dugovi i potrazivanja u 'Mobtela', 'Vodafon' se povukao iz razgovora", rekao je izvor Radija B92 koji je insistirao na anonimnosti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.