PSS: Gradjani da ne provociraju policiju, a policija da postupa u skladu sa zakonom

Izvor: Beta, 18.Mar.2019, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PSS: Gradjani da ne provociraju policiju, a policija da postupa u skladu sa zakonom

Policijski sindikat Srbije (PSS) osudio je danas napad na policijske službenike tokom protesta u Beogradu i pozvao gradjane da ne provociraju i napadaju policajce, jer kako su naveli, "ko god to radi - radi protiv naroda i države" i "nije ništa drugo do provokator kome je u cilju da izazove incident i stradanje".PSS je pozvao policijske službenike da postupaju strogo u skladu sa zakonom i ocenio da nikako policija ne sme biti žrtva politike."Vrlo je providno što se ministar (unutrašnjih poslova Nebojša) Stefanović sad setio policije, u ovom trenutku, uostalom kao i njegovi sindikati i parapolicijska udruženja. Ta pojačana brižnost zavisi očigledno od momenta, odnosno situacije do situacije", naveo je predsednik PSS Veljko Mijailović u pisanoj izjavi.On je upitao Stefanovića gde je bio kada napadnu žandarmeriju na obezbedjenju "Parade ponosa", kada je policija napadnuta na derbiju Zvezda - Partizan, kada su pre nekoliko dana osobe sa poternice napale policajce, kada su maskirane osobe demolirale hotel "Šumadija", itd."Gde si tad bio ministre da štitiš prava i interese policije? Sad kad se desio narod policajci odjednom postaju fokus tvog interesovanja. Isti oni policajci koje ste potpuno desetkovali. Ako je i od vas previše je", naveo je Mijailović.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Policija kordonima sprečila upotrebu srednjoškolaca u političke svrhe

Izvor: Njuz.net, 19.Mar.2019, 18:43

BEOGRAD, 19. mart 2019, (Njuz) – Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović objasnio je da je kordon policije postavljen juče ispred đaka Filološke gimnazije sa ciljem da spreči njihovu zloupotrebu u političke svrhe. . On je tom prilikom istakao da postoje političari koji samo vrebaju...

Nastavak na Njuz.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.