PSG: Žalba zbog ćutanja Gradske uprave

Izvor: RTS, 20.Avg.2018, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PSG: Žalba zbog ćutanja Gradske uprave

Pokret slobodnih građana podneo je žalbu Povereniku za informacije od javnog značaja zbog toga što Gradska uprava grada Beograda nije u zakonskom roku dostavila tražene informacije koje poslovne prostore grad izdaje političkim organizacijama i kolika su dugovanja tih organizacije Gradu Beogradu.
U saopštenju PSG navodi se da Sekretarijatu za imovinske poslove 27. jula 2018. podneo zahtev za informacije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koliko poslovnih prostora i koliko kvadrature je iznajmljeno kojim političkim organizacijama, kao i kolika su dugovanja tih organizacija na ime neisplaćenih zakupnina.
Sekretarijat nije odgovorio u zakonskom roku, navodi PSG, naglašavajući kako je to "dodatno podstaklo" sumnje u nelegitimnost procesa izdavanja i korišćenja prostora u vlasništvu grada Beograda i "uz upotrebu proizvoljnih kriterijuma koji se u svakom pojedinačnom slučaju tumače kako vlastima odgovora", a "pre svega na način koji je suprotan imovinskim interesima Beograda".
U saopštenju se naglašava zalaganje PSG za "transparentan rad organa uprave i uspostavljanje jasnih kriterijuma" pri raspolaganju imovinom u vlasništvu države, grada ili drugih jedinica lokalne samouprave".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.