PSG: Ustati protiv zadržavanja dečaka

Izvor: RTS, 08.Feb.2019, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PSG: Ustati protiv zadržavanja dečaka

Pokret slobodnih građana ocenio je da niko ne sme biti kažnjen zato što koristi pravo na slobodu okupljanja i mirnog protesta i osudio "obračun režima s demonstrantima" koji su na protestu "Jedan od pet miliona" nosili "transparent u obliku vešala".
Pokret je pozvao javne i sudske vlasti da se suzdrže od politički motivisane agresije i vrate u okvire prava i pravičnosti.
"Pozivamo slobodne građane >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da ustanu protiv ilegalnog zadržavanja dečaka koji su pritvoreni bez bilo kakvog poštovanja krivičnog zakonika, a domaće borce za ljudska prava, kao i međunarodne organizacije, "Hjuman rajt voč", "Fridom haus" da upute javni apel za oslobađanje ovih političkih zatvorenika", naveo je PSG.
U saopštenju PSG je najavio da će ako mladići ne budu oslobođeni organizovati miran protest ispred tužilaštva i Centralnog zatvora.
PSG je ocenio da je posebno sporna zloupotreba mere obezbeđenja prisustva, odnosno pritvora, tako da on postaje "kvazi sankcija", a posebno "kada se vrši sa očiglednom političkom motivacijom i porukom protiv demonstranata".
Kako se dodaje, tužilaštvo je odbilo da primi iskaz poslanika Dveri Srđana Noga da je on doneo improvizovana vešala i dao ih mladićima, sa namerom da te momke "bespravno zatvara, vrši političku represiju i ukida slobodu".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.