PSG: Sramotna izjava Šarčevića o plagijatu Siniše Malog

Izvor: RTS, 26.Nov.2019, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PSG: Sramotna izjava Šarčevića o plagijatu Siniše Malog

Pokret slobodnih građana ocenjuje da je ministar prosvete Mladen Šarčević "svojom izjavom opravdao krađu intelektualne svojine, odnosno plagijat magistra Siniše Malog".
U saopštenju Pokreta slobodnih građana pitaju: "Da li svi lopovi mogu da kradu u slobodno vreme zato što dobro rade svoj posao i da li je ministar prosvete, koji je profesor geografije, kompetentan da oceni kvalitet rada ministra finansija?"
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />"Podsećamo ministra da je Ministarstvo koje on, nažalost, vodi zaduženo za razvoj i organizaciju obrazovnog sistema Srbije, za pomoć, podršku i razvoj nauke i za tehnološki razvoj. To znači da su ciljevi i zadaci održavanje i unapređivanje sistema koji podržava obrazovanje, učenje, rad. Nije zadatak Ministarstva da se daju diplome, titule i zvanja onima koji ne poseduju znanja i kompetencije", navodi se u saopštenju.
Iz Pokreta slobodnih građana traže od ministra da ne prenosi na Ministarstvo kojim upravlja "navike koje je poneo iz privatnih škola kojima je vlasnik i da ne šalje poruku našoj vrednoj i pametnoj deci da su učenje i rad nepotrebni jer se može prepisati, ukrasti tuđe".
Dodaju da je ministar "zaslužio da bude smenjen" i "da se sa stidom sećaju njegovog boravka na mestu na kom je nekada bio Dositej Obradović".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

PSG: Sramotna izjava Šarčevića o plagijatu Siniše Malog

Izvor: 011vodič.com, 26.Nov.2019

Pokret slobodnih građana (PSG) ocenio je danas da je sramotna izjava kojom je ministar prosvete Mladen Šarčević „pokušao da opravda krađu intelektualne svojine, odnosno plagijat magistra Siniše Malog“.. „Ministar je izjavio da on ne bi dao magistru Siniši Malom da podnese ostavku, jer...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.