PSG: Rad Skupštine obesmišljen, pravi poslanici treba da napuste sednice

Izvor: Beta, 16.Apr.2018, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PSG: Rad Skupštine obesmišljen, pravi poslanici treba da napuste sednice

Pokret slobodnih gradjana (PSG) ocenio je danas da je rad Narodne skupštine Srbije "odavno izgubio svaki smisao i da predstavlja izrugivanje demokratiji".Pokret je ocenio da poslanici koji učestvuju u radu ne mogu ništa da promene, već se samo nastavlja urušavanje i obesmšljavanje institucije parlamenta.PSG je pozvao narodne poslanike koji stvarno predstavljaju gradjane i koji poštuju instituciju Skupštine da sednice organizuju na slobodnim trgovima i ulicama sa ljudima koji traže slobodu i pravdu.Kada pravi narodni predstavnici napuste Skupštinu, u zgradi republičkog parlamenta ostaće samo poslanici vladajuće stranke, kako bi "nesmetano" mogli da raspravljaju o stotinama amandmana koje podnose na sopstvene predloge zakona, naveo je PSG.Poslanici vladajuće većine podneli su danas oko 380 amandmana na prvu tačku dnevnog reda, odnosno Predlog zakona o planskom sistemu Srbije, što je naišlo na negodovanje opozicije jer će vladajuća većina kao i prethodnih nekoliko sednica, potrošiti gotovo sve vreme za raspravu u pojedinostima, a da se o ostalim zakonima neće ni raspravljati.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

PSG: Sednice na slobodnim trgovima

Izvor: Danas, 16.Apr.2018

Pokret slobodnih građana (PSG) ocenio je danas da je rad Narodne skupštine odavno izgubio svaki smisao i da predstavlja izrugivanje demokratiji i pozvao poslanike, koji poštuju instituciju Skupštine da sednice organizuju na slobodnim trgovima i ulicama sa ljudima koji traže slobodu i pravdu . Članak...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.