PSG: Hitno kazniti Novosti, Informer, Alo i Pink zbog raspirivanja nacionalne mržnje

Izvor: Beta, 15.Maj.2021, 12:44

PSG: Hitno kazniti Novosti, Informer, Alo i Pink zbog raspirivanja nacionalne mržnje

 Pokret slobodnih gradjana (PSG) pozvao je danas nadležne da hitno kazne portale Novosti, Informer, Alo i Pink, koji su u svojim tekstovima proglasili Goranca iz Kraljeva Armina Ašimija za "islamskog fanatika".U saopštenju PSG ocenjuje da su pomenuti medijii Ašimija prozvali samo zbog toga što je objavio fotografiju sa predsednikom Stranke slobode i pravde Draganom Djilasom, a da su tim tekstom ugrozili njihovu bezbednost."Bez svake sumnje se radi o raspirivanju nacionalne i verske mržnje prema svima koji nisu etnički Srbi. Armin Ašimi i njegova porodica decenijama žive u Kraljevu, i nikada nisu podržavali nikakav vid ekstremizma i terorizma, a sve komšije ih opisuju samo najboljim epitetima", navodi se u saopštenju.PSG dodaje i da bi četiri portala trebalo da budu najstrože kažnjena "kako bi poslužili kao primer svima koji bi ponovo da razdvajaju gradjane na podobne i nepodobne nacionalnosti"."Ukoliko se to ne dogodi, sami ćemo podići krivičnu prijavu, a oni koji pokušaju da zataškaju ovaj slučaj biće nakon promene vlasti lustrirani", navode u PSG.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PSG: Hitno kazniti Novosti, Informer, Alo i Pink zbog raspirivanja nacionalne mržnje

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Maj.2021

Pokret slobodnih gradjana (PSG) pozvao je danas nadležne da hitno kazne portale Novosti, Informer, Alo i Pink, koji su u svojim tekstovima proglasili Goranca iz Kraljeva Armina Ašimija za "islamskog fanatika".

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.