PSG: Đilasov predlog o Savezu za Srbiju nije prihvatljiv

Izvor: B92, 17.Apr.2018, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PSG: Đilasov predlog o "Savezu za Srbiju" nije prihvatljiv

Beograd -- Predsedništvo Pokreta slobodnih građana saopštilo je da je jednoglasno zaključilo da nije prihvatljiv predlog Dragana Đilasa za stvaranje "Saveza za Srbiju".

PSG je u saopštenju koje je objavljeno na njihovom sajtu naveo da predlog nije prihvatljiv "jer se bavi formom i podelom funkcija, umesto izgradnjom jasne političke vizije oko koje bi se okupile demokratske snage".

Dodaje se da Pokret ostaje otvoren za zajedničke aktivnosti koje su u interesu ljudi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i koje vode ne samo smeni vlasti, već i suštinskim promenama.

"Pokret ne pristaje na tabloidizaciju saradnje opozicije kojom se nastoji stvoriti uverenje da se opozicija bavi sobom umesto Srbijom", naveli su.

Predsedništvo PSG-a je saopštilo i da je na sednici, koju je održalo večeras, potvrdilo spremnost Pokreta da sarađuje sa svim demokratski opredeljenim organizacijama i pojedincima u aktivnostima kojima se rešavaju problemi građana Srbije.

Podsećamo, Đilas je ranije već poslao jedan predlog opozicionog saveza koji je odbijen, dok je izmenjena verzija poslata početkom meseca.

List "Danas" je tada pisao da ukoliko lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković i predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić odbiju izmenjen predlog - da će Đilas ući samostalno u formiranje političke organizacije ili saveza u koji bi ušle manje partije.

Predlog je upućen i Levici Srbije Borka Stefanovića i sindikatu Sloga koji predvodi Željko Veselinović.

Kako navode, najveći problem predstavlja deo teksta kojim se predviđa da članovi saveza treba da zamrznu svoje delovanje i stranačke interese i da svoje najbolje ljude i resurse daju u zajednički savez.

Jedna od Đilasovih tačaka predloga je i to da savez nema predsednika, što se Jankoviću i Jeremiću nije dopalo.

Lista koju je Đilas predvodio na beogradskim izborima, osvojila je 26 od 110 poslaničkih mandata, od kojih su Đilas i Narodna stranka predložili sedam, a Saša Janković osam odbornika.

"Danas" je potom objavio da bi "Savez za Srbiju" trebalo da počne sa radom 9. maja, na dan pobede nad fašizmom, kada je i prvo zasedanje novog saziva Skupštine Beograda

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PSG: Nije prihvatljiv predlog Đilasa za stvaranje Saveza za Srbiju

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Apr.2018

Predsedništvo Pokreta slobodnih građana (PSG) saopštilo je večeras da je jednoglasno zaključilo da nije prihvatljiv predlog Dragana Đilasa za stvaranje "Saveza za Srbiju"...PSG je u saopštenju koje je objavljeno na njihovom sajtu naveo da predlog nije prihvatljiv "jer se bavi formom i podelom...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

PSG: Đilasov predlog o "Savezu za Srbiju" neprihvatljiv

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Apr.2018, 08:52

Predsedništvo Pokreta slobodnih građana jednoglasno zaključilo da predlog Dragana Đilasa za stvaranje "Saveza za Srbiju" nije prihvatljiv jer se bavi formom i podelom funkcija, umesto, kako kažu u PSG, izgradnjom jasne političke vizije oko koje bi se okupile demokratske snage...Predsedništvo je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.