PS: Zašto Dunja Mijatović ćuti

Izvor: RTS, 13.Jun.2016, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PS: Zašto Dunja Mijatović ćuti

Pokret socijalista kritikovao je predstavnicu OEBS-a za slobodu medija Dunju Mijatović zato što, umesto da se zabrine, ćuti dok lider Pokreta "Dosta je bilo" Saša Radulović novinarima preti obezbeđenjem, zabranjuje rad i određuje ko su novinari i ko ima pravo da izveštava.
U saopštenju Pokreta socijalista se navodi da ćutanje predstavnice OEBS-a o sve češćim napadima na novinare koji, kako kažu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nisu po volji Saše Radulovića, mora da zabrine svakog kome je stalo do slobode medija.
"Ćutanje Dunje Mijatović posebno plaši, jer znamo da je prećutala i linč novinara RTV-a posle 5. oktobra, kada su novinari menjani nakon što su im spaljena i opljačkana radna mesta, a oni najnepoželjniji su brutalno prebijani na ulicama, pred kamerama, kolegama i porodicom, i nijedan novinar koji se u RTV-u zatekao tog dana, nije ostao na svom radnom mestu", ističe PS u saopštenju.
Napominju da za Dunju Mijatović postoje novinari "prvog i drugog reda".
"Oni čiji se položaji ne smeju menjati ni zakonom i oni koji ne zaslužuju ni reč odbrane, pa čak ni od nasilja", ukazuju iz PS-a.
Takođe, podsećaju da kao što nije govorila istinu o rušenju sajtova, kao što nije govorila istinu o vestima Blica, kao što nije govorila istinu o izveštavanju o poplavama u Obrenovcu, tako Dunja Mijatović ne govori istinu ni sada kada govori o medijima u Srbiji.
Nije najveći propust Dunje Mijatović što je prećutkivala istinu, već što uporno ponavlja laž, navode iz PS-a.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.