PS: Stefanoviću ranije nije smetao robovlasnički zakon

Izvor: RTS, 14.Apr.2016, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PS: Stefanoviću ranije nije smetao robovlasnički zakon

Pokret socijalista (PS) naglašava da se lider Levice Srbije (LS) Borko Stefanović pred same izbore setio da u Srbiji postoje radnici, kao i da postoji Zakon o radu.
Stefanoviću nije smetalo kada je donet robovlasnički Zakon o radu 2001. godine, a potom i 2005. godine, saopštio je Pokret socijalista.
Lider LS-a je ranije izjavio da će njegova stranka ukinuti sadašnji "robovlasnički" Zakon o radu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Stefanoviću nije smetalo ni kada su tajkuni kupovali fabrike za jedan evro, nije mu smetalo ni kada su radnici bez otpremnina i ikakvih prava isterivani na ulicu, pošto je tada bio visoki funkcioner vladajuće stranke i uživao u svim privilegijama vlasti, navodi se u saopštenju PS.
"Verovatno je Stefanović do danas mislio da su kroz pljačkašku privatizaciju on i njegovi gospodari Živković, Tadić, Pajtić uspeli da isteraju na ulicu sve radnike i da su se te pošasti zauvek rešili", naglašava se u saopštenju.
PS dodaje da je Stefanović 16 godina živeo u ubeđenju da u Srbiji više nema radnika i da pravo na život imaju samo tajkuni i vlastodršci iz DS-a.
"Danas, kada su ga se svi odrekli, primetio je Borko da su radnici nekim čudom preživeli njihovu pljačkašku privatizaciju, pa rešio da kao i njegovi nekadašnji gospodari laže i obmanjuje radnike, obećavajući radnička prava i nova radna mesta, a potom ne ispuni ni jedno obećanje", zaključuje se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.