PS OEBS: Prevazići krizu u Albaniji sveobuhvatnim dijalogom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jun.2019, 23:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PS OEBS: Prevazići krizu u Albaniji sveobuhvatnim dijalogom

Predsednik Parlamentarne skupštine OEBS-a Džordž Cereteli danas je saopštio da se politička kriza u Albaniji mora prevazići pomoću osećaja za kolektivnu odgovornost i dijaloga koji bi obuhvatio sve strane bez preduslova.

"Uprkos ranijim preporukama OEBS-a, svedoci smo rastućih političkih nemira u Albaniji, pri čemu najnoviji razvoj situacije preti da pretvori politička sporenja u ustavnu krizu. Težina sadašnje situacije zahteva od političkih aktera u Albaniji da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << angažuju u sveobuhvatnom dijalogu bez preduslova i da sednu za isti sto sa dobrim namerama. Dijalogom bi trebalo da bude izbegnuta eskalacija krize i istovremeno bi se uzela u obzir i zabrinutost stanovništva", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da dok se Albanija priprema da predsedava OEBS-u 2020. i očekuje odluku Evropskog saveta o otvaranju pristupnih pregovora sa EU, imperativ je da svi akteri ispune svoju odgovornost, što je važno za strateške ciljeve Albanije koje deli velika većina albanskog društva.

Cereteli je dodao da svi politički lideri moraju poštovati i podržati pravni okvir, kao i da Parlamentarna skupština nastavlja da pažljivo prati situaciju u Albaniji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Predsednik Parlamentarne skupštine OEBS o krizi u Albaniji

Izvor: Beta, 14.Jun.2019, 08:03

Politička kriza u Albaniji mora biti prevaziđena uz osećaj kolektivne odgovornosti i uz sveobuhvatni dijalog bez preduslova, izjavio je predsednik Parlamentarne skupštine OEBS-a Džordž Cereteli."Uprkos prethodnim preporukama OEBS-a, svedoci smo povećane političke turbulencije u Albaniji, a...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.