PS: Grad vodi odgovornu socijalnu politiku

Izvor: Šumadija Press, 25.Sep.2015, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PS: Grad vodi odgovornu socijalnu politiku

Pokret socijalista zadovoljan je radom gradske vlasti i ispunjenim obećanjima u izmirivanju obaveza u sistemu socijalne zaštite, kojim na lokalnom nivou rukovodi Gordana Damnjanović iz ove stranke.

Na konferenciji za novinare u sedištu kragujevačkog ogranka pokreta, istaknuto je da je Grad Kragujevac svim korisnicima socijalne zaštite isplatio zatečen dug od 150 miliona dinara i da se tekuće obevaze uredno izmiruju.

Ova godina u realizaciji budžeta, u >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << delu koji se odnosi na socijalnu zaštitu, biće veoma uspešna jer nakon deset godina nema zaostalih dugovanja prema korisnicima – rekla je Gordana Damjanović.

Ona je najavila da će uskoro doći do izmena Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom, koje će omogućiti bolju zaštitu i veće prihode socijalno ugroženim porodicama sa decom.

U narednom periodu nastojaćemo da merama aktivne politike u oblasti zaštite dece, unapredimo sistem društvene brige o deci, tako što ćemo inicijativama uticati na povoljna zakonska rešenja koja će dovesti do većeg obuhvata dece sistemom dečje zaštite. Nastojaćemo, takođe, da uspostavljenu dinamiku redovne isplate prava održimo – rečeno je na konferenciji za novinare u GO Pokreta socijalista.

Nastavak na Šumadija Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.