PRVO OGLAŠAVANJE TRAMPA NAKON PUŠTANJA NA SLOBODU: Poslao snažnu poruku Amerikancima

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jun.2023, 00:04

PRVO OGLAŠAVANJE TRAMPA NAKON PUŠTANJA NA SLOBODU: Poslao snažnu poruku Amerikancima

Sud je doneo odluku da bivši predsednik SAD može da napusti sudnicu bez posebnih uslova

Bivši američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas, nakon saslušanja po optužnici za zadržavanje poverljivih dokumenata, da su SAD korumpirana država.

- Imamo zemlju koja je korumpirana, koja nema granice. Imamo zemlju koja nema ništa osim problema - poručio je Tramp u jednoj pekari, nakon što je napustio sud u Majamiju, prenosi Skaj njuz. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

On je dodao da je američka nacija u padu i da, u takvoj situaciji, "oni rade ovakve stvari", misleći na članove Demokratske stranke.

- Imamo zemlju koja propada kao nikada ranije i ne možemo da dozvolimo da se to desi - rekao je Tramp.

Bivši predsednik SAD se prethodno izjasnio da nije kriv po optužnici u 37 tačaka za zloupotrebu poverljivih dokumenata.

Njega su ranije privele američke vlasti, a u sudnici se u njegovo ime izjasnio advokat Tod Blanš koji je izjavio: "Svakako se izjašnjavamo da nismo krivi", prenosi Foks njuz.

.

Prema pisanju američkih medija, ceo postupak je trajao nekoliko minuta.

Optužbe protiv Trampa rezultat su istrage koja je počela nakon što je bivši predsednik navodno sprečavao Nacionalni arhiv da preuzme dokumenta koja su odneta iz Bele kuće i prebačena u Mar-a-Lago.

Ovo je drugi put za dva meseca da je Tramp optužen za krivična dela.

Protiv bivšeg predsednika je u Njujorku podignuta optužnica u vezi sa isplaćivanjem novca jednoj porno glumici, tokom predsedničke kampanje 2016. godine, kako bi ćutala o navodnoj aferi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.