PRVO JE PREGAZIO GOLF, A ONDA KOMBI Melisa (15) iz Novog Pazara stravično nastradala, presuda napravila novu ranu porodici

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Avg.2023, 18:01

PRVO JE PREGAZIO GOLF, A ONDA KOMBI Melisa (15) iz Novog Pazara stravično nastradala, presuda napravila novu ranu porodici

Presuda je napravila novu ranu.

- Moju Melisu su drugi svatovi odveli, sa bolom, a nama ni pravda nije zadovoljena.

Esadu iz Duge Poljane kod Sjenice, osam meseci posle pogibije svoje ćerke (15), dok lista album koji joj je posvetio, puštajući suze svakog puta iznova, presuda je napravila novu ranu.

Viši sud u Novom Pazaru osudio je mladića (18) iz ovog grada na dve godine maloletničkog zatvora zbog toga što je automobilom, na pešačkom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prelazu, u naselju Mur, udario i usmrtio Melisu Z. (15). Više javno tužilaštvo saopštilo je da je mladić koji je u trenutku izvršenja krivičnog dela bio maloletan, proglašen krivim zbog izvršenja teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje je zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora.

- Nosiću bol od sudije koji je doneo takvu presudu. Ponizio je sebe i sudstvo u Novom Pazaru. To nije pravda ni za koga, ne samo za mene. Nagradio je ubicu mog deteta. Poslao je poruku bahatim vozačima, gazite, a sud će vas nagraditi - priča očajni otac.

On kaže da na osnovu sudskog veštačenja nije mogla da se odredi brzina vozila, jer nije bilo tragova kočenja.

- On se zaustavio oko 200 metara dalje, a onda je preko tela prešao i kombi, a vozač pobegao. Kasnije je uhapšen. Na snimcima koje sam kasnije gledao, još desetak vozila je zaobilazilo telo, i niko nije stao. Strašno - kaže ovaj otac.

Iz tužilaštva u Novom Pazaru najavili su da će uložiti žalbu na izrečenu presudu.

- Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru nije zadovoljno izrečenom kaznom u trajanju od dve godine maloletničkog zatvora, jer je to minimum kazne predviđen za krivično delo koje se mladiću stavlja na teret, posebno imajući u vidu da je radnje krivičnog dela preduzimao sa eventualnim umišljajem - saopštilo je Više tužilaštvo.

Podsetimo, mladić je 12. decembra prošle godine, rano ujutru, upravljajući "golfom" sa probnom vozačkom dozvolom, na pešačkom prelazu udario devojčicu koja je od zadobijenih povreda preminula.

- Tog jutra smo se čuli u 6.34 časova. Tog jutra je išla preko tog prelaza kao svaki dan. Naleteo je mladić koji je prema njihovoj priči žurio u školu. Od tog trenutka kada su mi javili nisam znao da je stradala već poginula. Od tada sve misli koje smo gajili za Melisu su prekinute - kaže otac.

Roditelji dece poginule na pešačkim prelazima, među kojima je i on, predali su resornim ministrima zahtev za pooštravanje kazni za prekršaje i krivična dela počinjena u javnom saobraćaju.

Oni traže da vozači, koji počine teško delo protiv javnog saobraćaja, umesto dosadašnjih 48 sati, ostanu u pritvoru do okončanja krivičnog postupka, kao i da se kazna za nasilničku vožnju sa smrtnim ishodom poveća sa 15 na 30 godina zatvora.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.