PRVI SNIMAK LUKE BOJOVIĆA! Nakon decenije robije stiže u Beograd - pogledajte kako izgleda (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Nov.2022, 18:32

PRVI SNIMAK LUKE BOJOVIĆA! Nakon decenije robije stiže u Beograd - pogledajte kako izgleda (VIDEO)

Trese se podzemlje

Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kojem se navodno vidi kako muškarci ulaze u avion, među kojima je, kako se sumnja, Luka Bojović.

Dolazak nekadašnjeg pripadnika Zemunaca očekuje se večeras, kada će doći u Srbiju nakon deset godina.

Luka Bojović stiže u Srbiju! pic.twitter.com/sy3LxoXLMC

— Video clips (@_Clip_rs) November 30, 2022

Procedura deportacije ka Srbiji iz zatvora u Valensiji, nekadašnjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Zemunca i borca Arkanove garde Luke Bojovića, vodi se kao visokorizična akcija, u kojoj su ugroženi i pripadnici MUP Srbije koji učestvuju u njegovom sprovođenju. Luka Bojović je meta celom kavačkom klanu, a u Beograd na Aerodrom "Nikola Tesla", ukoliko u poslednjem trenutku ne dođe do izmena zbog bezbednosti, trebalo bi da sleti večeras.

Bojović je uhapšen u Valensiji tako što je praćena njegova supruga. U Španiji je 2014. godine osuđen na 18 godina zatvora zbog organizovanog kriminala, ali mu se u kaznu računaju i prethodne dve godine, koje je proveo u pritvoru. Za falsifikovanje isprava izrečeno mu je tri godine zatvora, za zločinačko udruživanje pet, a za posedovanje oružja deset godina robije.

Kada je reč o Srbiji, Viši sud u Beogradu u avgustu 2016. naredio je povlačenje poternice za Bojovićem, jer je oslobođen optužbi za više ubistava i pokušaja ubistava u Srbiji. Za njim je 2010. bila raspisana poternica jer je Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo istragu protiv njega zbog sumnje da je bio na čelu kriminalne grupe, kao i da je bio organizator ubistva Branka Jeftovića Jorge 2004. i pokušaja ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka. Posle suđenja u odsustvu, Specijalni sud u Beogradu oslobodio ga je svih optužbi zbog nedostatka dokaza, a tu presudu potvrdio je i Apelacioni sud i tada je povučena poternica za njim.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.