PRVI SNEG JE PAO, KAD ĆE DRUGI: Meteorolog Nedeljko Todorović rekao šta nas čeka do sredine decembra

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Nov.2020, 16:11

PRVI SNEG JE PAO, KAD ĆE DRUGI: Meteorolog Nedeljko Todorović rekao šta nas čeka do sredine decembra

Pahulje se, za sada, neće zadržavati u nižim brdsko-planinskim predelima

Meteorolog Nedeljko Todorović rekao je da slabog snega narednih dana može biti samo na planinama, a što je danas već potvrđeno prvim pahuljicama. Ako bude pahulja u nižim predelima, one se neće zadržavati jer je tlo još toplo, naveo je Todorović.

Nedeljko Todorović je, gostujući u Jutarnjem programu, rekao da je temperatura jutros u nižim predelima od 1 do 5 stepeni, što nisu uslovi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za snežne padavine.

- Slabog snega ima samo na planinama, ali ne bi trebalo da bude ozbiljnijih poteškoća što se tiče snežnog pokrivača - naveo je meteorolog RHMZ.

Naveo je da se pahulje neće zadržavati u nižim brdsko-planinskim predelima jer je tlo još toplo.

- Narednih 10-15 dana nema ozbiljnog naoblačenja i prave zime, a u planinskim predelima bar do prve sedmice decembra neće biti snega. Tek posle 5. decembra, eventualno 10. može biti nekog nagoveštaja snega - rekao je Todorović.

Sutra i narednih dana biće i vedro i oblačno, ujutru slab mraz, sa temperaturom između -5 i nula.

- Sredinom decembra postoji realna mogućnost da bude malo snežnih padavina, nemoguće je sada toliko precizno odrediti - napomenuo je Todorović.

U kotlinama zapadne i jugozapadne Srbije, istočne i jugoistočne Srbije biće magle. Krajem sedmice u košavskom području vetar.

Ukazao je da je nemoguće tvrditi da li će zima biti blaga pošto je leto bilo blago.

Kako najviše komuniciraš sa prijateljima?

Choices Putem poruka

Razgovor telefonom

Uživo

Hvala što ste glasali.

Pogledajte rezultate

Prognoza vremena vremenska prognoza Nedeljko Todorović sneg

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.