PRVI PUT U ISTORIJI: Rusi uradili nešto vredno divljenja, strašni Jars je nezaustavljiv (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Jul.2021, 16:49

PRVI PUT U ISTORIJI: Rusi uradili nešto vredno divljenja, strašni "Jars" je nezaustavljiv (VIDEO)

Masa lansera "Jars" sa raketom iznosi oko 100 tona

U okviru specijalne vojne vežbe u Vladimirskoj oblasti ruski vojni inženjeri prevezli su bateriju mobilnog raketnog sistema "Jars" preko dubokog i širokog dela reke Oke.

U obuci je prvi put korišćen jedinstveni trajekt dvostruke širine od 360 tona, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

. Običan trajekt, čak ne ni vojni, takvog giganta ne može da izdrži, pa je za prelazak sastavljen džinovski >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << trajekt veličine parkinga u hipermarketu. Na njemu čak ni ogromni lanser strateških raketnih snaga nije izgledao mnogo velik.

U obuci je prvi put korišćen jedinstveni trajekt dvostruke širine od 360 tona, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

. Običan trajekt, čak ne ni vojni, takvog giganta ne može da izdrži, pa je za prelazak sastavljen džinovski trajekt veličine parkinga u hipermarketu. Na njemu čak ni ogromni lanser strateških raketnih snaga nije izgledao mnogo velik.

Druga tehnika baterije: vozila za borbeno obezbeđivanje, podrška za borbeno dežurstvo i komanda, prebačena je preko reke preko jedinstvenog plutajućeg mosta.

- Prvi put u svetskoj praksi opremljen je pontonski most dvostruke širine, nosivosti 120 tona. To je omogućilo da se udvostruči protočna sposobnost prelaza i osiguralo mogućnost prolaska vojne i specijalne tehnike u istom pravcu sa talasima do tri stepena - saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Više vesti o domaćem i stranom naoružanju, pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.