PRVI PUT POSLE MNOGO GODINA: Asad doneo odluku koja je Sirijce digla na noge!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Okt.2020, 17:05

PRVI PUT POSLE MNOGO GODINA: Asad doneo odluku koja je Sirijce digla na noge!

Grad Idlib zauzeo je Džaiš al-Fateh u proleće 2015. godine i trenutno je pod kontrolom Hajat Tahrir al-Šama (HTS).

Sirijski predsednik Bašar al Asad je prvi put tokom godine imenovao guvernere Rake i Idliba.

U ponedeljak je sirijski predsednik Bašar al-Asad doneo odluku da "imenuje guvernere za provincije Raka i Idlib", što je prvi put da je učinio tokom godine.

Sirijsko predsedništvo je u izjavi saopštilo da je "predsednik Al-Asad izdao ukaz br. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 293 za 2020. godinu, kojim je Abdul-Razak Kalifa imenovan za guvernera provincije Raka" i "ukaz o imenovanju Muhamada Natoufa za guvernera Idliba.

- Sirijski predsednik je takođe doneo druge odluke o imenovanju guvernera u provincijama Hama, Al-Kuneitra i Deir ez Zor. Treba istaći da su administrativni glavni gradovi Idlib i Al-Raka trenutno pod kontrolom dva različita entiteta.

Grad Raku zauzeli su Slobodna sirijska vojska (FSA) i Džabhat Al-Nusra krajem 2012. godine i od tada je pod kontrolom još dva entiteta, uključujući Islamsku državu od 2014 - 2017. i Sirijske demokratske snage (SDF) od 2017. godine do danas.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pratiti OVDE.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.