PRVI PODACI ISTRAGE O AUTOBUSU SMRTI U BUGARSKOJ: Evo zbog čega je izgoreo u roku od 10 minuta, postoje neslaganja

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Dec.2021, 10:04

PRVI PODACI ISTRAGE O AUTOBUSU SMRTI U BUGARSKOJ: Evo zbog čega je izgoreo u roku od 10 minuta, postoje neslaganja

Nije kao što je izgledalo

U autobusu "Besa transa", koji je 24. novembra izgoreo u Bugarskoj, nije bilo eksploziva, kaže bugarski istražitelj Marijan Marinov.

Marinov radi na rasvetljavanju te tragedije koja se dogodila u blizini bugarskog grada Pernik, u kojoj je stradalo 45 putnika, uglavnom Albanaca iz Severne Makedonije, dok je sedmoro povređeno.

Marinov je rekao da se očekuje da će istraga potrajati, dok prvi podaci, prema njegovim rečima, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pokazuju da su prve varnice možda nastale nakon kontakta gvožđa sa trotoarom kada je tom prilikom od udarca eksplodirala cisterna za ulje.

Naveo je da je autobus snažno udario u trotoar prednjim delom sve do guma i prednjih vrata, da je plastični rezervoar potpuno uništen, a da je to dovelo do požara koji je spalio autobus u roku od 10 minuta.

Istražitelj je rekao da je autobus star i remontovan u Turskoj i da mu je sva oprema zamenjena, iako je navedeno da je proizveden 2007. godine, izgledao je kao model 2018.

Marinov je negirao da je u autobusu bilo i cisterni sa benzinom ili drugim švercovanim eksplozivom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.