PRVI LET mladunaca jedinog para orla krstaša (VIDEO)

Izvor: Mondo, 01.Avg.2019, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRVI LET mladunaca jedinog para orla krstaša (VIDEO)

Jedini preostali par orla krstaša u Srbiji, Bora i Eržika nedavno su dobili mladunce. Sada je snimljeno kako su mladunci prvi put izleteli iz gnezda i raširili krila. Pogledajte EKSKLUZIVU!

Već smo pisali o tome kako je orao krstaš jedna od ugroženih životinjskih vrsta u Srbiji, da ih ima više u grbu Srbije nego u prirodi i da to, nažalost, nije jedina vrsta pred izumiranjem.

Ali, imamo LEPU VEST!

Iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << obavestili su nas da su mladinci jedinog živog para orla krstaša - Bore i Eržike - imali svoj prvi let! Što je još bolje taj prvi let je SNIMLJEN, što je velika retkost.

Iz Društva kažu da je verovatno reč o dve ženke, što je bilo moguće zaključiti tek nakon izletanja ptića iz gnezda, promatrajući njihovu konstituciju.

MONDO REPORTAŽA: BLAGO SRBIJE! Ubijamo ih, a oni su deo naše ISTORIJE

POGLEDAJTE SNIMAK PRVOG LETA MLADUNACA



Izvor: YouTube/Lav pivo/Društvo za zaštitu ptica

Evo i kako možete da pomognete da se broj orlova krstaša u Srbiji uveća:

Srbijo, UKLJUČI se u SPASAVANJE svog simbola - orla!

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mladunci Bore i Eržike raširili krila (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Avg.2019

Mladunci jedinog preostalog para orla krstaša u Srbiji, Bore i Eržike, ovih su dana prvi puta raširili krila i izleteli iz gnezda, a ovo je prvi puta da je ovako nešto u Srbiji zabeleženo kamerom...Iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije poručuju kako se radi o dve ženke, što je bilo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.