PRVE PACKE ALBANCIMA STIŽU IZ NEMAČKE: Kurti mora da nastavi dijalog sa Srbijom 

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Feb.2021, 16:35

PRVE PACKE ALBANCIMA STIŽU IZ NEMAČKE: Kurti mora da nastavi dijalog sa Srbijom 

Samoopredeljenje mora da se oslobodi ideoloških okova

Članica Bundestaga i članica parlamentarnog odbora za spoljne poslove i izvestilac Liberalne stranke za istočnu i jugoistočnu Evropu Renata Alt tvrdi da i nastavi dijalog sa Beogradom.

Altova naglašava da pobeda Samoopredeljenja pokazuje koliko je velika želja za transformacijom na takozvanom Kosovu.

- Svojim obećanjem da će se boriti protiv korupcije i  lošeg ekonomskog upravljanja na održiv >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << način, bivši takozvani premijer, Aljbin Kurti, podigao je velika očekivanja. Njegov kredibilitet zavisi od toga hoće li očekivanja ispuniti uprkos unutrašnjih političkih i ekonomskih poteškoćama - rekla je Alt.

Poslanica liberala je skeptična prema "beskompromisnim stavovima Aljbina Kurtija".

- Bez političkog kompromisa Kurtija ne može biti trajnih rešenja, ovakav stav mogao bi da predstavlja veliki izazov u formiranju vlade. Ako Samoopedeljenje ne želi da veliko razočaranje usledi nakon velikog optimizma, mora se osloboditi ideoloških okova i nastaviti dijalog sa Beogradom. To je nezamenljivo za normalizaciju odnosa sa Srbijom i za kredibilan odnos sa evropskim diplomatama - naglasila je Alt.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.