PRVA REAKCIJA TRAMPA NAKON REZULTATA IZBORA: Bajden se lažno predstavlja, NIJE GOTOVO!

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Nov.2020, 19:25

PRVA REAKCIJA TRAMPA NAKON REZULTATA IZBORA: Bajden se lažno predstavlja, NIJE GOTOVO!

- Od ponedeljka će naša kampanja započeti procesuiranje našeg slučaja na sudu kako bi se osiguralo da se u potpunosti poštuju izborni zakoni i sedi zakoniti pobednik - rekao je Tramp.

Donald Tramp ne pokazuje znake popuštanja, nakon što je Džo Bajden proglašen pobednikom na američkim predsedničkim izborima.

- Svi znamo zašto Džo Bajden žuri da se lažno predstavlja kao pobednik i zašto se njegovi medijski saveznici toliko trude da mu pomognu: ne žele >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da se istina razotkrije. Jednostavna činjenica je da ovi izbori još uvek nisu gotovi - rekao je Tramp.

Ipak, činjenica je da su ovi izbori završeni. Konačni glasovi će se i dalje brojati u desetinama država, ali u ovom trenutku ne postoji način da se Tramp vrati u predsedničku trku.

Podsetimo, Džo Bajden je osvojio Pesnilvaniju i time dobio 20 elektorskih glasova čime je pobednik američkih izbora, javljaju strani mediji.

Sada Bajden ima 284 elektorska glasa, a 270 je potrebno za pobedu. Kako prenosi AP, na čije rezultate se većina medija poziva, Donald Tramp je poražen i Džo Bajden će biti 46. predsednik Sjedinjenih Američkih Država. Bajden je imao najmanje 30.000 glasova više od Trampa u Pensilvaniji.

BREAKING: Joe Biden wins Pennsylvania. #APracecall at 11:25 a.m. EST. #Election2020 https://t.co/lGfinjTqT4

— AP Politics (@AP_Politics) November 7, 2020

Mnoge druge mreže su takođe proglasile Bajdena za novog predsednika.

BREAKING: JOE BIDEN WINS

Joe Biden will be the 46th president of the United States, CNN projects, after a victory in Pennsylvania puts the Scranton-born Democrat over 270 https://t.co/g5ahxZ3Zcu #CNNElection pic.twitter.com/4bVHYENaaT

— CNN (@CNN) November 7, 2020

Na CNN-u je voditelj Van Džons čak i zaplakao.

Van Jones was emotional talking about Joe Biden becoming the next President of the United States pic.twitter.com/KaqhSR4sHG

— Aaron Rupar (@atrupar) November 7, 2020

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.