PROŽIVELI PAKAO! Ova porodica je skoro tri dana bila zarobljena u pećini

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jan.2024, 14:57

PROŽIVELI PAKAO! Ova porodica je skoro tri dana bila zarobljena u pećini

Nakon 55 sati spašena porodica.

Petoro ljudi, koji su bili zarobljeni u Križnoj jami u Sloveniji 55 sati, spaseni su u ponedeljak popodne. Tročlana porodica i dva vodiča ostali su zarobljeni u pećini u subotu nakon porasta nivoa vode, a nakon zahtevne spasilačke operacije, porodica je prvi put govorila za 24ur.com

Uprkos takvom iskustvu, porodica nije izgubila ljubav prema pećinama, barem Tomaž i Ajda nisu. Ćerka Ana je rekla da će sačekati malo duže >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dok sve ovo ne prođe.

Petoro ljudi, koji su bili zarobljeni u Križnoj jami u Sloveniji 55 sati, spaseni su u ponedeljak popodne. Tročlana porodica i dva vodiča ostali su zarobljeni u pećini u subotu nakon porasta nivoa vode, a nakon zahtevne spasilačke operacije, porodica je prvi put govorila za 24ur.com.

- Znali smo da ćemo preživeti, ali nismo znali koliko dugo ćemo biti u pećini - rekao je Tomaž, koji je bio zarobljen u Križnoj jami sa suprugom i ćerkom.

Kako su rekli, kada su ronioci prvi put došli do njih, bili su sigurni će ih oni izbaviti.

- Mislili smo da idemo kući - rekla je njegova supruga Ajda.

Međutim, to nije bio slučaj. Kada su ronioci došli do njih u nedelju ujutru, doneli su im hranu, piće i uverili se u kakvom su stanju. Ali tada nisu napustili pećinu - sunčevu svetlost videli su opet u ponedeljak popodne, posle 55 sati u Križnoj jami.

Snimak intervjua možete da pogledate ovde

Uprkos takvom iskustvu, porodica nije izgubila ljubav prema pećinama, barem Tomaž i Ajda nisu. Ćerka Ana je rekla da će sačekati malo duže dok sve ovo ne prođe.

Podsetimo, članovi tročlane slovenačke porodice starosti između 22 i 58 godina, došli su u subotu u turistički obilazak pećine, ali nisu mogli da izađu, jer je pećina u međuvremenu delimično poplavljena zbog jake kiše.

Izvor: Srbija Danas/Telegraf

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.