PROVOKACIJA KAKVU SEVERNA KOREJA NE PRAŠTA: Južne komšije im poslale specijalni poklon preko granice (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Maj.2021, 09:21

PROVOKACIJA KAKVU SEVERNA KOREJA NE PRAŠTA: Južne komšije im poslale "specijalni poklon" preko granice (FOTO)

Policija i vojska počele su istragu

Južnokorejska policija sprovela je raciju u kancelariji aktivista protiv Severne Koreje koji su prošle nedelje preko granice dve države pustili balone s dolarima i letke sa porukama protiv vlasti u Pjongjangu.

Ovakvi događaji nisu retki, ali su odnedavno zakonom zabranjeni u Južnoj Koreji jer predstavljaju provokaciju za severnog suseda.

Severna Koreja je prošle godine raznela zgradu zajedničke kancelarije za vezu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u demilitarizovanoj zoni na granici dve zemlje i zapretila vojnim odgovorom ako Seul ne zaustavi slanje propagandnih letaka, prenosi Rojters.

South Korea raids activist’s office over leaflets targeted at North https://t.co/7pdYzLJfU3

— breakingnews.ie (@breakingnewsie) May 6, 2021

Policija je sprovela raciju u kancelariji organizacije Borci za slobodnu Severnu Koreju, predvođene Park Sang-hakom, koji je u Južnu Koreju prebegao 2000. godine.

nakon što je grupa objavila da je iz pograničnih područja na sever poslala 10 balona sa 500.000 letaka, 500 brošura i 5.000 novčanica od jednog dolara.

Sestra severnokorejskog lidera Kim Džong-una, Kim Jo Džong oštro je u nedelju kritikovala Seul što nije uspeo da zaustavi puštanje balona.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.