PROVALJEN! POSLANIKU U SKUPŠTINI VEŠTAČKA INTELIGENCIJA NAPISALA CEO GOVOR: Želeo da čestita reprezentaciji, a evo kako se posle pravdao (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jun.2023, 15:59

PROVALJEN! POSLANIKU U SKUPŠTINI VEŠTAČKA INTELIGENCIJA NAPISALA CEO GOVOR: Želeo da čestita reprezentaciji, a evo kako se posle pravdao (VIDEO)

Jedan političar je održao govor u velškom parlamentu koji je napisao kontroverzni ChatGPT četbot.

Poslanik Tom Gifard je iskoristio sajt sa veštačkom inteligencijom da napiše govor u kome čestita reprezentaciji Velsa na pobedi na Svetskom kupu u pikadu.

I sam je priznao da je govor završio malo neobičnim pokličem "živeo pikado".

Kasnije je za medije izjavio da je iskoristio priliku da pokaže "koliko tehnologija postaje napredna". >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

ChatGPT je napisao gotovo celokupni govor, a Gifard je u njemu popravio samo jedan netačan podatak da je ovo velškoj reprezentaciji prva titula.

Ovo je prvi put, koliko je poznato, da je veštačka inteligencija iskorišćena da napiše govor koji je izgovoren u ovom parlamentu.

- Odlučio sam da iskoristim da na ovaj način napišem govor kako bih pokazao koliko je tehnologija napredovala – objasnio je za medije.

- Činjenica da je veštačka inteligencija napisala celokupni govor pokazuje potencijale ove tenologije kao i neke zamke koje se mogu ukazati za buduće zakonodvace.

Congratulations to Team Wales on their emphatic victory in the World Cup of Darts🎯

This was also probably the first Senedd contribution written with the help of AI💻

Why did I do this? To raise awareness of the opportunities and risks of this rapidly-developing technology🌐 pic.twitter.com/WCwjekfoF9

— Tom Giffard MS (@TomGiffard) June 21, 2023

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.