PROTOJEREJ NIKČEVIĆ SPALIO OPTUŽNICU ISPRED SUDA U NIKŠIĆU

Izvor: Kurir, 21.Sep.2011, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROTOJEREJ NIKČEVIĆ SPALIO OPTUŽNICU ISPRED SUDA U NIKŠIĆU

NIKŠIĆ - Direktor Informativno-izdavačke kuće Mitropolije crnogorsko-primorske protojerej Radomir Nikčević demonstrativno je danas, ispred zgrade Državnog tužilaštva i Osnovnog suda u Nikšiću, spalio optužnicu koju je državno tužilaštvo Crne Gore podnelo protiv njega za navodnu zloupotrebu službenog položaja u korist Mitropolije.

"Ovakvim optuživanjem mene, optužuje se posredno i sama crkva za navodno prisvajanje dobiti koju sam ja, kao direktor "Svetigorine" štamparije >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u Nikšiću, ostvario navodno, protivzakonito, ali ne sebi nego svojoj crkvi", rekao je Nikčević novinarima ispred suda.

Jutros je u Nikšiću trebalo da bude održano suđenje Nikčeviću za navodnu zloupotrebu koju je on načinio pre 11 godina.

Prema njegovim rečima, vlasti Crne Gore u njegovom predmetu vrše pritisak na sud, u kojem rade profesionalno odgovorni i časni ljudi, od kojih neki i ne kriju da su godinama u ovom slučaju izloženi pritisku.

Nikčević tim povodom kaže da optužnica dolazi od organa koji, umesto da bude istinska pravna ustanova u službi građanstva Crne Gore, služi kao sredstvo političkog pritiska jedne "minorne, bahate stranke na vlasti".

To se, tvrdi Nikčević, vidi i iz optužnica podignutih protiv drugih sveštenih lica Mitropolije.

"Uz svo uvažavanje suda, moj lični građanski odgovor na ovakvo bezakonje jeste ovo paljenje optužnice, koju je podiglo uzurpirano i uskopartijsko tužilaštvo, zaodeveno u ruho državne institucije”, rekao je Nikčević, i poručio da će pravna služba Mitropolije odlučiti kakav će biti odgovor na, kako je rekao, novi pokušaj njenog podrivanja i blaćenja.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.