PROTIV MEDICINSKE SESTRE POKRENUT POSTUPAK: Učinila ONO što nikako nije SMELA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jun.2023, 18:36

PROTIV MEDICINSKE SESTRE POKRENUT POSTUPAK: Učinila ONO što nikako nije SMELA!

Ona je suspendovana sa rada, ali to nije sve

Zaštitnik građana Zoran Pašalić utvrdio je u postupku pokrenutom posle saznanja iz medija da je instrumentarka iz GAK "Narodni front" na društvenoj mreži Tik-Tok uživo prenosila porođaj pacijentkinje, da je instrumentarka suspendovana sa rada, uručeno joj je upozorenje pred otkaz i podnet zahtev za pokretnje prekršajnog postupka.

Zaštitnik građana je 27. aprila 2023. godine po >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sopstvenoj inicijativi, a na osnovu medijskih objava da je medicinska sestra iz GAK "Narodni front" na Tik-Toku uživo prenosila porođaj, pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada GAK "Narodni front" i Odeljenja za zdravstvenu inspekciju Ministarstva zdravlja.

U izjašnjenju Zaštitniku građana, GAK "Narodni front" navodi da je 28. aprila 2023. godine v.d. direktora klinike doneo rešenje o udaljenju instrumentarke sa rada, a uručeno joj je i upozorenje pred otkaz ugovora o radu.

Ministarstvo zdravlja navelo je u izjašnjenju Zaštitniku građana da je 28. aprila 2023. godine izvršen vanredni inspekcijski nadzor, nakon kojeg je 15. maja 2023. godine Prekršajnom sudu u Beogradu podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv instrumentarke zbog povrede prava na privatnost i poverljivost na osnovu Zakona o pravima pacijenata.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.