Izvor: B92, 10.Dec.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROTIC: KOSTUNICA PREKRSIO USTAV

Beograd -- Funkcioner Demohriscanske stranke Srbije Milan St. Protic izjavio je u ponedeljak da je predsednik Jugoslavije Vojislav Kostunica "jos jedanput" prekrsio ustav potpisavsi se kao predsednik DSS u pismu upucenom DOS. Protic je ocenio da je time Kostunica "prekrsio Clan 97.

stav cetvri saveznog ustava, koji predsedniku drzave izricitio zabranjuje obavljanje bilo kakve druge javne ili politicke funkciju dok je na mestu predsednika savezne drzave". "Niko ne osporava pravo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << DSS na mesto predsednika skupstine, ali se mora znati da je DSS prva sama propustila da ispuni dogovorene koalicione obaveze. Kostunicin zahtev je nerealan. Marsicanin nije smenjen nego je podneo ostavku, a DOS je suvise ozbiljna organizacija da bi mogla jedan dan da prihvata ostavku, a drugi da ga ponovo bira", zakljucio je Protic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.