PROTESTI ŠIROM RUSIJE ZBOG SMRTI NAVALJNOG: Uhapšeno više od 100 osoba (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Feb.2024, 12:06

PROTESTI ŠIROM RUSIJE ZBOG SMRTI NAVALJNOG: Uhapšeno više od 100 osoba (VIDEO)

Širom Rusije uhapšeno je najmanje 100 građana zbog protesta nakon smrti ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog

Ruska policija rasterala je grupe građana sa ulica dva najveća ruska grada, Moskve i Sankt Peterburga, i širom zemlje uhapsila najmanje 100 građana, koji su se danas okupili kako bi odali počast opozicionom političara Alekseja Navaljnog, koji je juče preminuo u zatvoru u Sibiru.

 Prema ruskoj grupi za ljudska prava, OVD-Info, najmanje 100 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ljudi je uhapšeno u osam gradova, uključujući Moskvu, Sankt Peterburg i Krasnodar, uprkos tome što je moskovsko tužilaštvo juče upozorilo građane da ne učestvuju na protestima na koje ih pozivaju preko interneta i društvenih mreža. mreža.

Na snimcima i slikama iz dva najveća ruska grada, Moskve i Sankt Peterburga, vide se policajci kako oduzimaju plakate od demonstranata, dok druge odvode sa improvizovanih spomenika Navaljnom.

Dodatno, kako prenosi "Skaj Njuz", na snimcima se vidi i kako policija hapsi novinare koji su bili kod spomenika žrtvama Sovjetske represije u Moskvi.

Ruska policija nije dala informacije o hapšenju građana na današnjim protestima. Zatvorska služba regiona Jamalo-Nenečki, gde je Navaljni služio kaznu zatvora od 30 godina, izvestila je u petak o njegovoj smrti.

Ruski opozicionar bio je iza rešetaka otkada se vratio iz Nemačke, u januaru 2021. godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.