PROTEST BIVŠIH RADNIKA MAGNOHROMA

Izvor: Kurir, 24.Maj.2010, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROTEST BIVŠIH RADNIKA "MAGNOHROMA"

KRALJEVO - Oko stotinu bivših radnika "Magnohroma" okupilo se ispred Osnovnog suda u Kraljevu u znak protesta zbog sporog rešavanja njihovih tužbi protiv Nacionalne službe za zapošljavanje, koja je 2008. godine odbila njihove zahteve za novčanom naknadom. Skoro hiljadu bivših "magnohromaca" podnelo je tužbe pre godinu dana, a do sada nije doneta nijedna presuda.

Oko 1.800 radnika "Magnohroma" 2008. godine dobilo je otpremninu i ostalo bez posla. Većina je kod Nacionalne službe >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << za zapošljavanje podnela zahtev za novčanom naknadom za nezaposlene, ali je odbijena. Prema rečima jednog od bivših radnika Dragana Glavčića, u sudu im je rečeno da se prve presude mogu očekivati sredinom jula.

"U zavisnosti od toga kakva bude presuda, dogovaraćemo se o daljim akcijama. U sudu su nas lepo primili, bio je to miran protest", rekao je Glavčić. On je rekao da su se pojedine njihove kolege "žalile Vrhovnom sudu, koji je zauzeo stav da njihova tužba protiv Nacionalne službe za zapošljavanje osnovana". "To je bio razlog da maja prošle godine i mi pokrenemo tužbe, ali još nijedna presuda nije doneta," rekao je Glavčić.

Radnici kažu da su se okupili spontano da čuju šta se događa sa njihovim predmetima i da će mirno

sačekati donošenje prve presude.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.