Izvor: B92, 18.Nov.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROSVETARI TRAZE POVECANJE PLATE OD 100 ODSTO

Ukoliko do sredine naredne sedmice plate prosvetnih radnika ne budu povecane za 100 odsto, Republicki odbor sindikata obrazovanja pozvace clanstvo na generalni strajk. Predsednik sindikata Branislav Pavlovic je kao nedopustivo ocenio povecanje cene rada sa 305 na 420 dinara. Prema njegovim recima najniza cena bi trebalo da bude najmanje 700 dinara.On je pozvao zaposlene u skolama da u ponedeljak, 20. novembra stupe u strajk upozorenja. Ukoliko predstavnici Vlade ne pristanu na razgovor i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ispunjenje zahteva, Pavlovic precizira da ce u cetvrtak, 23. novembra prosvetari stupiti u generalni strajk.

Na pitanje Radija B 92 zasto je bivsem premijeru Mirku Marjanovicu ostavljan rok da ispuni zahteve sindikata vise sedmica, a novoj vlasti samo nekoliko dana, Pavlovic je odgovorio: "Nije nam ni ona vlada bila simpaticna, a nije ni ova. U ovom trenutku u ovu zemlju su stigle pare. U onom trenutku tih para nije bilo, zemlja je bila izolovana i tada smo zakljucili da je to maksimum. Nista se mi sad ne ponasamo gore nego onda, imamo objektivnu procenu da se to sada moze. Onda se nista vise nije moglo, u ovom trenutku procenjujemo da se sad moze vise, bez obzira ko je sad na vlasti. Ovo nije nikakav udarac na ovu vlast".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.