Izvor: B92, 14.Jun.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROSPER NAGOVESTIO OPASNOST OD NOVIH USLOVLJAVANJA POMOCI

Beograd -- Funkcioner americkog Stejt departmenta zaduzen za pitanja ratnih zlocina Pjer-Risar Prosper nagovestio je u petak, u razgovoru s jugoslovenskim predsednikom Vojislavom Kostunicom, "realnu opasnost" da Kongres SAD na jesen donese novi zakon o uslovljavanju pomoci SAD Jugoslaviji, saopsteno je danas iz kabineta predsednika SRJ.

U saopstenju se navodi da je tokom razgovora s Kostunicom Prosper "nagovestio realnu opasnost da Kongres na jesen donese novi zakon o uslovljavanju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << americke pomoci SRJ, sto podrazumeva i saradnju sa medjunarodnim finansijskim organizacijama, ukoliko nasa zemlja ne postigne jos znacajniji napredak u pogledu saradnje sa Haskim tribunalom" za ratne zlocine.

Prosper je Kostunici rekao da "poseban problem za administraciju SAD predstavlja cinjenica sto su neka znacajna imena sa haskih optuznica i dalje na slobodi, narocito pritom ukazujuci na slucaj bivseg komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladica". "Predsednik Kostunica je ukazao na problem selektivne pravde Haskog tribunala, potkrepivsi to cinjenicom da, sem na srpskoj, ni na jednoj drugoj strani nisu podignute optuznice protiv visokih politickih funkcionera ili vojnih komandanata, koji su nesumnjivo uticali na ratna zbivanja, kao i da na albanskoj strani nije optuzen ni jedan jedini covek", navodi se u saopstenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.