Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jul.2023, 07:27

PROŠLO JE VIŠE OD DVE NEDELJE OD ORUŽANE POBUNE VAGNERA: Ruska vojska iznela VAŽNE podatke za javnost

Borcima paravojne grupe data su tri izbora

Paravojna grupa "Vagner" privodi kraju predaju oružja ruskoj vojsci, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije, više od dve nedelje nakon što je grupa organizovala kratku oružanu pobunu.

Kako se navodi, "Vagner" je predao više od 2.000 komada opreme, uključujući tenkove i rakete, i više od 2.500 tona municije, prenosi Rojters.

Primopredaja je usledila nakon dogovora Kremlja i šefa "Vagnera" >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Jevgenija Prigožina uz posredstvo beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka kojim je prekinuta pobuna.

Borci paravojne grupe dobili su opciju da se pridruže Prigožinu u Belorusiji, da se pridruže redovnim oružanim snagama Rusije ili da odu kući.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.