PROŠLI PUT SMO PALI NA LEPE OČI SRBIJE Stigla NOVA INFORMACIJA o otvaranju granica za naše državljane

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Sep.2020, 16:23

"PROŠLI PUT SMO PALI NA LEPE OČI SRBIJE" Stigla NOVA INFORMACIJA o otvaranju granica za naše državljane

Teoharis odbacuje obnovu turizma kao osnovni razlog za porast broja novoobolelih

Uprkos tome što je i grčki premijer Kirjakos Micotakis povezao drugi talas virusa korona u njegovoj zemlji sa otvaranjem granica za turiste ministar turizma Haris Teoharis se ne slaže sa tim stavom.

Govoreći na zasedanju Komiteta za proizvodnju i trgovinu u Grčkoj Teoharis je odbacio obnovu turizma kao osnovni razlog za porast broja novoobolelih.

- Nije turizam problem. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Naša opuštenost jeste. Problem je što smo mislili da smo dobili ovu bitku, ali nismo. Mislim da je glavni razlog niz drugih faktora, a ne turizam - istakao je Teoharis.

Budući da je najviše uvezenih slučajeva do 6. jula bilo upravo iz Srbije, Teoharis kaže da je "rešenje dato domah", iako priznaje da je u slučaju naše zemlje uvek postojao rizik, ali da su u obzir uzete tradicionalne prijateljske veze koje imamo. Ministar turizma je indikativno rekao da su Grci tog 15. juna popustili i "pali" na "lepe oči" Srbije da se otvori granica.

- Ti ljudi nisu išli u Crnu Goru. Otvorili smo im granicu i oni su došli kod nas. Od početka smo znali da je Srbija rizična. Kada smo videli da je situacija bila epidemiološki tolerantna i uzimajući u obzir naše tradicionalne veze, želeli smo da podržimo otvaranje granica. Na našu nesreću, epidemiološka situacija u Srbiji nije bila takva da su granice mogle da ostanu otvorene - istakao je Teoharis.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.