PROSLAVA DANA POBEDE NAD FAŠIZMOM: U Beogradu niz svečanosti danas i sutra, svečana paljba na Kalemegdanu danas u 17 sati

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Maj.2021, 09:38

PROSLAVA DANA POBEDE NAD FAŠIZMOM: U Beogradu niz svečanosti danas i sutra, svečana paljba na Kalemegdanu danas u 17 sati

Brojne manifestacije biće danas i sutra održane u Beogradu povodom Dana pobede nad fašizmom.

Kako su najavili organizatori, program će početi u 17 sati na Kalemegdanu počasnom paljbom koju će ispaliti pripadnici Vojske Srbije, dok će u 18 časova na Trgu Republike nastupiti ruski hor Turecki.

Na Dan pobede nad fašizmom, u nedelju u 8 sati, biće organizovano polaganje venaca na Spomenik večne vatre i Spomenik vojniku Crvene armije u kompleksu Spomen-parka oslobodiocima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Beograda.

U 9 sati će na Trgu Republike biti organizovan direktan prenos Parade pobede sa Crvenog trga u Moskvi a u 13.30 položeni venci na Spomen-ploču Crvenoarmejcima.

Za 14 sati je predviđeno obraćanje ministra za tehnološki razvoj i inovacije Nenada Popovića, zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića i ambasadora Rusije Aleksandra Bocan Harčenka, posle čega će na Trgu Republike biti održan koncert pod nazivom "Heroji žive".

Povodom Dana pobede nad fašizmom sutra u 21 sat u centru Beograda biće organizovan vatromet.

Organizatori manifestacija su Grad Beograd, Fondacija "Besmrtni puk" i Ruski centar za nauku i kulturu u Beogradu "Ruski dom".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Beogradu danas i sutra proslava Dana pobede nad fašizmom

Izvor: Danas, 08.Maj.2021

Brojne manifestacije biće danas i sutra održane u Beogradu povodom Dana pobede nad fašizmom.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.