PRONAĐENO TELO MLADIĆA SA ODSEČENOM GLAVOM: Izveštaj policije tera jezu u kosti... (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Mar.2023, 08:41

PRONAĐENO TELO MLADIĆA SA ODSEČENOM GLAVOM: Izveštaj policije tera jezu u kosti... (FOTO)

Prema autopsiji, mrtvozornik je zaključio da uzrok i način smrti nisu utvrđeni.

Rašim Karter, crnac iz Misisipija koji je nestao krajem prošle godine nakon što je tvrdio da je bio na meti belaca u svojoj zajednici, pronađen je mrtav sa glavom odsečenom od tela, pokazali su rezultati nedavno objavljene nezavisne autopsije.

Karterova porodica je u svetlu tih rezultata pozvala na federalnu istragu, navodeći da objašnjenje policije da nije u pitanju sumnjiva >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << smrt "ne pije vodu", piše “ABC njuz”. Šerif okruga Smit Džoel Hjuston rekao je da njegovo odeljenje stoji iza ranijeg zaključka da nema sumnjivih okolnosti u vezi Karterove smrti.

- Ništa se ne mete pod tepih. Nema šta da se krije - rekao je šerif, dodajući da još čekaju rezultate naloga za pretres da isključe sumnjive okolnosti.

Ali, advokat Ben Kramp rekao je u ponedeljak da je sigurno da ovo nije prirodna smrt.

- Ovo predstavlja mladića koji je ubijen - rekao je on objavljujući nalaze autopsije Kancelarije mrtvozornika države Misisipi.

Karterov nestanak prijavljen je dva dana nakon poslednjeg poznatog viđenja u Lorelu u Misisipiju prošlog oktobra, a nekoliko dana nakon što je rekao svojoj majci Tifani i policiji da je na meti belaca u zajednici. Karter je pre nestanka razgovarao sa majkom o zabrinutostima za sopstvenu bezbednost preko poruka na telefonu. Nakon što je izneo ime osobe za koju je smatrao da mu je pretnja rekao je da “ako se nešto desi… on je odgovoran za to” i da je ta osoba “navela momke da hoće da ga ubiju”. Njegova majka je pročitala poruke tokom konferencije za štampu.

- Sin mi je rekao da gomila belaca pokušava da ga ubije - rekla je Tifani Karter.

Oko mesec dana kasnije, 2. novembra, neki od ostataka ovog 25-godišnjeg mladića pronađeni su u šumskom području južno od Tejlorsvila.

Šerifova kancelarija okruga Smit rekla je da da nema razloga da se veruje da je bilo sumnjivih okolnosti kad su prvi put pronašli njegovo telo prošle godine, prema saopštenju na “Fejsbuku” dan nakon otkrića. Inicijalno saopštenje šerifa izazvalo je mirne proteste u zajednici čiji su pripadnici bili skeptični.

Takođe se navodi u ivzeštaju da su uslovi u kojima su bili ostaci u vreme obdukcije otežali da se ustanovi tačno vreme povreda i da su znakovi životinjskih aktivnosti na ostacima zamaglili sliku.

Kramp je pozvao američko Ministarstvo pravde da pokrene federalnu istragu smrti. Karterova glava je bila odsečena od tela, a kičmena moždina nađena u području odvojenom od njegove glave. Neki delovi Karterovog tela i dalje nedostaju, rekao je Kramp.

- Ovo (smrt) ne izgleda kao čin samo jedne osobe. Nekako se poklapa sa onim što je Tifani rekla, da je bila rulja koja je ganjala njenog sina da ga linčuje pre nego što je nestao - rekao je Kramp.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.