PRONAĐENO 199 MIGRANATA U NAPUŠTENIM ZGRADAMA: Deca bez pratnje stigla do Balkana!

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Dec.2020, 16:41

PRONAĐENO 199 MIGRANATA U NAPUŠTENIM ZGRADAMA: Deca bez pratnje stigla do Balkana!

Na području Unsko-sanskog kantona u BiH trenutno boravi više od 3.000 migranata

Sa područja Unsko-sanskog kantona u BiH su u poslednja tri dana izmeštene i u prihvatne centre smeštene 53 migrantske porodice sa ukupno 199 članova, od kojih je 105 dece, saopštila je danas Služba za poslove sa strancima BiH.

Inspektori Službe su tokom pojačane operativne aktivnosti na području Unsko-sanskog kantona utvrdili da na lokalitetu Bosanske Bojne, u neposrednoj blizini >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << granice sa Hrvatskom, u napuštenim objektima boravi nekoliko desetina migrantskih porodica.

S obzirom na to da su migranti nelegalno boravili u objektima u kojima nije bilo minimalnih uslova za njihov boravak tokom zime, Služba je inicirala i koordinisala niz aktivnosti na njihovom izmeštanju sa tog lokaliteta i zbrinjavanju u privremene prihvatne centre Borići i Sedra.

Iz Službe su naveli da su ta dva prihvatna centra i predviđena za smeštaj porodica i ranjivih kategorija migranata.

Tokom sprovođenja ovih aktivnosti identifikovana su i dva maloletnika bez pratnje kojima je određen privremeni staratelj.

Svi migranti su zbrinuti i uz neophodnu medicinsku trijažu smešteni su u izolacioni deo ovih centara u skladu sa epidemiološkim merama za sprečavanje širenja virusa korona.

Ovaj posao je, kako se navodi, obavila Služba za poslove sa strancima BiH u saradnji sa Graničnom policijom BiH, MUP-om Unsko-sanskog kantona (USK) i Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM).

Kapaciteti za smeštaj migranata na području Unsko-sanskog kantona u potpunosti su popunjeni i u njima trenutno boravi više od 3.200 migranata.

Služba je najavila da će nastaviti da sprovodi pojačane aktivnosti kontrole kretanja i boravka stranaca u BiH.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.