PRONAĐEN ORIGINAL DEJTONSKOG SPORAZUMA: Policija Srpske uhapsila policajca sa Pala!

Izvor: Press, 01.Nov.2017, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRONAĐEN ORIGINAL DEJTONSKOG SPORAZUMA: Policija Srpske uhapsila policajca sa Pala!

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, danas su na Palama uhapsili policajca Željka Kuntoša pošto su pretresom njegove kuće pronašli originalnu verziju Dejtonskog mirovnog sporazuma na engleskom jeziku.
Foto: Tanjug
Radi se o pripadniku MUP-a RS koji je u vreme potpisivanja Dejtonskog sporazuma radio kao obezbeđenje i bio u pratnji Alekse Buhe, tadašnjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ministra spoljnih poslova Republike Srpske koji je učestvovao u svim mirovnim pregovorima u ime RS. Kuntoš i dan danas radi kao pratilac štićenih ličnosti i aktivan je u službi, pišu Večernje novosti.
- Osumnjičeni Željko Kuntoš uhapšen je zbog postojanja mogućnosti trgovine uticajem i zloupotrebe - navode u MUP RS.
Nakon hapšenja i pretresa stana Kuntoš će biti prevezen u Banjaluku na kriminalističku obradu, a o daljim aktivnostima odlučivaće Republičko javno tužilaštvo RS. 
Zanimljivo je da se radi o originalnom primerku Dejtonskog sporazuma, izvorno napisanom na engleskom jeziku, a čiji je prevod svaka strana u BiH tumačila na svoj način, a koji je naprasno nestao pre desetak godina.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.