PRONAĆI ĆEMO I UBITI MALOG HITLERA Izrael počeo lov na drugog najmoćnijeg čoveka Hamasa

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Nov.2023, 20:15

"PRONAĆI ĆEMO I UBITI MALOG HITLERA" Izrael počeo lov na drugog najmoćnijeg čoveka Hamasa

IDF je prošlog meseca objavio da će tragati za Sinvarom, kao i za ostalim visokim zvaničnicima Hamasa.

Izrael je obećao da će pronaći i ubiti Jahju Sinvara (61), zapovednika Hamasa koji se smatra odgovornim za napade 7. oktobra na Izrael, kada je poginulo više od 1400 ljudi.

Sumnja se da je Sinvar smešten u komandno-kontrolnom centru Hamasa ispod bolnice u Pojasu Gaze, ali bolnica te navode demantuje, piše Daily mail.

Kao vođa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Hamasa u Gazi, Sinvar je drugi najmoćniji član te grupe nakon Ismaila Hanijeha.

Izraelski premijer, Benjamin Netanjahu, juče je opisao Sinvara kao "malog Hitlera u svom bunkeru kojeg nije briga za svoj narod".

Israeli Defence Minister Yoav Gallant vowed to "find and eliminate" Yahya Sinwar, the head of the Palestinian militant group Hamas in the Gaza

He also asked the people in Gaza to kill Sinwar by themselves, which could end Israel's Gaza invasion sooner.https://t.co/EzOqjSX6Nf



— jp (@yzjps) November 6, 2023

Potpukovnik Ričard Heht, portparol Izraelskih obrambenih snaga (IDF) uporedio je Sinvara i Osamu bin Ladena.

- On je lice zla, glavni um iza ovog napada, kao što je Bin Laden bio iza napada 11. septembra - rekao je Heht.

Sinvar vodi poslove Hamasa u Gazi, a uspostavio je svoje obaveštajne službe i vojno krilo, IQB.

Podsetimo, Sinvar je zbog ubistva dvojice izraelskih vojnika 1989. osuđen na 426 godina zatvora, a 2011. je oslobođen u sklopu razmene zarobljenika.

Izrael za Sinvara i druge oslobođene u toj razmeni smatra da su bili uključeni u napad 7. oktobra. Izrael od tada tvrdi da Hamas ima sedište u bolnici Al-Shifa u Gazi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.