PROMENIO ISKAZ! Američki ambasador priznao da je ŠPIJUN: Prenosio TAJNE informacije tuđoj Vladi

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Mar.2024, 15:22

PROMENIO ISKAZ! Američki ambasador priznao da je ŠPIJUN: Prenosio TAJNE informacije tuđoj Vladi

Radio je za Stejd Dipartment.

Bivši karijerni američki diplomata, koji je u jednom periodu služio kao ambasador u Boliviji, priznao je da je radio kao agent Kube čak više od 40 godina.

Viktor Manuel Roča (73) optužen je da je tajno prenosio informacije komunističkoj kubanskoj Vladi od 1981. dok je radio za američki Stejt Department.

U četvrtak je na sudu u Majamiju promenio svoju prvobitnu izjavu da nije kriv. Presuda bi mu trebala biti izrečena >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na ročištu 12. aprila. Ovaj potez neočekivano brzo završava jedan od najpoznatijih slučajeva špijunaže između Kube i SAD-a.

Sudsko ročište u četvrtak trebalo je biti o tome kako postupati s poverljivim dokumentima uključenim u slučaj, navodi Majami Herald. Ali umesto toga Roča, njegovi advokati i tužitelji potvrdili su da je postignut sporazum o priznanju krivice. Kad ga je sudija Bet Blum pitača želi li promeniti svoj iskaz, odnosno potvrditi da se oseća krivim, odgovorio je: "Časni sude, slažem se".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.