PROLEĆNOM FEBRUARU BLIŽI SE KRAJ: Oglasio se meteorolog Đurić - spremite se za pravi vremenski ROLERKOSTER

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2022, 13:15

PROLEĆNOM FEBRUARU BLIŽI SE KRAJ: Oglasio se meteorolog Đurić - spremite se za pravi vremenski ROLERKOSTER

Kako stoji u Đurićevoj prognozi, toplo vreme nastaviće se i u petak, ali za dva do tri stepena svežije nego danas.

Poznati domaći meteorolog Đorđe Đurić dao je detaljnu vremensku prognozu za mesec februar, a kakvo nas vreme očekuje pročitajte u nastavku.

- Biće sunčano. Nakon hladnog jutra i temperature od -4 do 4°C, maksimalna temperatura biće od 13 do 17°C, u Beogradu do 14°C. Ipak, tokom dana očekuje se slabljenje termičkog grebena, a sa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << severozapada će se približiti hladni front - upozorava meteorolog, i dodaje:

- Krajem dana do severozapadnih, a tokom večeri i noći i do ostalih predela Srbije očekuje se prodor ovog oslabljenog hladnog fronta. On će biti praćen naoblačenjem i padom temperature, a slab do umeren jugozapadni vetar biće u skretanju na umeren, prolazno i jak severozapadni, uz prodor hladnije vazdušne mase sa severa. Tek ponegde se očekuje slaba kiša, ali značanije padavine se ne očekuju.

Za vikend u Srbiji biće, prema prognozi, umereno do pretežno oblačno, a zbog snažnog anticklona sa centrom iznad centralne Evrope, vazdušni pritisak biće veoma visok.

- Očekuje se uglavnom suvo vreme, a slaba kiša u nižim, a slab sneg na planinama očekuje u subotu u južnim i centralnim predelima Srbije. Severozapadni vetar do kraja dana biće u slabljenju, a tokom večeri vetar u skretanju na jugoistočni i biće u pojačanju. U noći ka nedelji i tokom nedelje, centar ovog antickkona izmestiće se severoistočno od Srbije i nalaziće se iznad Karpata - prognozira Đurić.

Zbog nešto nižeg vazdušnog pritiska iznad Mediterana, nad Srbijom će biti izraženiji stepen pritiska, pa će tako u košavskom područu u nedelju duvati jugoistočni vetar jak, na jugu Banata ujutro i sa olujnim udarima. Maksimalna temperatura tokom vikenda biće u Srbiji od 6 do 12 stepeni, u Beogradu do 10, stoji u prognozi.

U ponedeljak i utorak u Srbiji umereno oblačno i toplije sa sunčanim intervalima, a košava će oslabiti. Očekuje se i dalje visok vazdušni pritiska, ali i uticaj ciklona sa Atlantika, koji će sa jugozapada prema našem području uslovljavati strujanje toplije vazdušne mase.

Tokom sledeće sedmice iako se očekuje natprosečno toplo vreme i više nego dovoljna visina snežnog pokrivača očekuje se iznad 1500 metara nadmorske visine, dok bi se na oko 1.000 metara snežni pokrivač mogao i otopiti.

Dakle, ovogodišnji februar prolazi u znaku veoma blagog i natprosečno toplog vremena, zaključuje Đurić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Danas neverovatnih 19 stepeni! Tokom vikenda blagi pad temperature, a kakvo nas vreme očekuje za SRETENJSKE PRAZNIKE?!

Izvor: Blic, 10.Feb.2022

U Srbiji će danas biti i do 19 stepeni. Za vikend nas očekuje umereno zahlađenje, ali bez značajnih padavina, u nedelju i posle dužeg vremena košava. Sledeće sedmice i dalje natprosečno toplo vreme i bez zimskih uslova na vidiku, kaže za Telegraf.rs meteorolog kompanije "Veder tu ambrela" Đorđe...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.