PROLEĆE U DECEMBRU, BEOGRAD NAJTOPLIJI! A onda sledi preokret koji vam se neće svideti

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2023, 08:30

PROLEĆE U DECEMBRU, BEOGRAD NAJTOPLIJI! A onda sledi preokret koji vam se neće svideti

Vremenska prognoza za subotu, 2. decembar

U Srbiji umereno oblačno, natprosečno toplo i vetrovito, s najvišom dnevnom temperaturom od 19 do 24 stepena, a u Timočkoj Krajini osetno hladnije, oko 8 stepeni.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, duvaće umeren i jak južni i jugozapadni vetar koji će u planinskim predelima, posebno zapadne i jugozapadne Srbije, imati olujne udare uz dalje topljenje snežnog pokrivača.

Jutarnja temperatura >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od 7 do 17, na jugoistoku i istoku zemlje hladnije od 0 do 4 stepena.

Novo prolazno naoblačenje sa slabom kišom posle podne zahvatiće severne, zapadne i jugozapadne, a uveče i noću proširiće se na ostale predele Srbije uz istovremeni prestanak padavina na severu i zapadu.

Vetar će biti u skretanju na severozapadni, temperatura u osetnom padu, a sa padom temperature kiša će tokom noći preći u slab sneg u brdsko-planinskim predelima jugozapadne, južne i jugoistočne Srbije.

I u Beogradu umereno oblačno, natprosečno toplo i vetrovito. Duvaće umeren i jak južni i jugozapadni vetar.

Jutarnja temperatura od 12 do 16, najviša dnevna oko 22 stepena.

Uveče i noću oblačno sa slabom, prolaznom kišom. Vetar će biti u skretanju na severozapadni, a temperatura u osetnom padu.

Nedelja: Osetno hladnije. Tokom dana umereno do potpuno oblačno, na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije mestimično sa slabom kišom, a u brdsko-planinskim predelima sa slabim snegom. Vetar slab i umeren, na istoku jak severozapadni. Jutarnja temperatura od 0 do 7, a dnevna od 2 na severu do 8 stepeni na jugu zemlje.

Ponedeljak: Ujutru slab i umeren mraz. Tokom dana umereno oblačno sa sunčanim periodima i suvo. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od -7 do -1, a najviša od 1 do 5 stepeni.

Utorak: Ujutru slab, ponegde i umeren mraz. Tokom dana umereno oblačno sa sunčanim periodima i malo toplije. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, na planinama i u košavskom području povremeno i jak. Najniža temperatura od -6 do 0 , a najviša od 4 do 8 stepeni.

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 06.12.2023. do 10.12.2023.)

Umereno i potpuno oblačno, u sredu i četvrtak sa slabom kišom, a na planinama sa slabim snegom. Dnevna temperatura biće u granicama proseka za ovaj period godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.