PROGOVORIO O SILOVANIM GLUMICAMA, PA RAZBESNEO REGION: Neočekivani odgovor hrvatskog predsednika

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Feb.2021, 21:07

PROGOVORIO O SILOVANIM GLUMICAMA, PA RAZBESNEO REGION: Neočekivani odgovor hrvatskog predsednika

Novinari su predsednika Zorana Milanovića u Petrinji pitali i o slučajevima seksualnog zlostavljanja u Hrvatskoj te da li imaju kao društvo problem sa takvim nasiljem.

- Retko se događa da nekakav mašinbravar ili viljuškar maltretira članicu uprave neke kompanije. Kao što se to redovno događa da to rade muškarci prema ženama koje su prema njima u inferiornom ili zavisnom položaju - odgovorio je Milanović i dodao:

- Kada se takve stvari događaju među ravnopravnima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u socijalno, imovinskom i korporativnom smislu, onda je to problem neke druge vrste - rekao je Milanović pa se prebacio na Holivud.

- Kada o tome zapomažu glumice koje iz kreveta ne izlaze za manje od pet miliona dolara, to baš ne vidim kao nešto čime bi se trebao zanimati. Kada to rade žene koje su zaposlene, službenice, majke ili mlađe kolegnice u akademiji, to je problem.

On je naveo da je poznato kako se u sistemima, gde mnogo radi i malo zarađuje, napreduje.

- Nije isto ako je neko razmažena zvezda pa se nakon 30 godina setio nekih stvari nakon što mu je bankovni račun prsnuo kao jodna voda u Sisku ili to radi i govori neka devojka ili žena koja pokušava probiti svoj put do svoje srećne zvezde po istim pravilima kao i muškarci, a to ne može jer je nekakav… da ne kažem što, kinji i maltretira godinama - rekao je Milanović i dodao:

- Večna stvar, stalna stvar, ništa nova. Mislim da tu Hrvatska s obzirom na ljudske i muške karakteristike, a kao što znate, istorija je nažalost muška istorija. Ratove su nažalost, a i najveći broj izuma smislili i koristili i onda zloupotrebljavali muškarci".

Muškarci su tu, kako navodi Milanović, nasilniji od žena i 90 odsto tih slučajeva se tiče muškaraca, onih u poziciji moći.

- Moć, uticaj, mogućnosti odlučivanju o nečijoj karijeri, željama, sudbini, snovima, svega onoga što ne bi smelo da bude u okviru sukoba interesa -- rekao je i otišao.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.