PROGOVORIO BIVŠI ČLAN ZEMUNACA POSLE 20 GODINA: Policajci uzeli 150.000 maraka za otmicu! ŠOK SVEDOČENJE

Izvor: Press, 11.Okt.2017, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROGOVORIO BIVŠI ČLAN ZEMUNACA POSLE 20 GODINA: Policajci uzeli 150.000 maraka za otmicu! ŠOK SVEDOČENJE

Bivši pripadnik „zemunskog klana“, koji služi dugogodišnju zatvorsku kaznu zbog učešća u zločinima ove kriminalne grupe, otkrio je posle punih 20 godina da su Novaka Stevanića (22) u avgustu 1997. kidnapovala trojica policajaca iz policijske stanice Zemun, od kojih su dvojica i dalje aktivna u službi.
Foto: Printscreen
Svedok, koji je u Više tužilaštvo doveden uz najveće mere bezbednosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << prvi put je otkrio identitet policajaca za koje tvrdi da stoje iza prve otmice zloglasnog klana. Pojasnio je, kako otkriva izvor Kurira upućen u istragu, da prezime jednog policajca počinje na R, nadimak drugog počinje na Dž, a da je treći akter otmice svedok saradnik Zoran Vukojević Vuk, bivši policajac kog su kasnije takođe oteli, a potom i ubili „zemunci“.
- Otkriću danas ko su druga dvojica - rekao je svedok čim je doveden na saslušanje, a imena koja je izgovorio poznata su redakciji.
Tortura u garaži
Kako je Kurir pisao, posle otmice i mučenja, nesrećni Novak Stevanić se ubio.
- Sećam se da je to bilo negde u vreme ubistva princeze Dajane 1997. godine. Imali smo štek stan na Novom Beogradu, preko puta „Kozare“, i garažu u koju su dovodili i mučili narkomane koji su dugovali novac. Jedne večeri Dušan Spasojević me je pozvao da iz stana siđem u garažu. Kad sam došao, video sam „golf 2“ i unutra mladića vezanog, lica oblepljenog braon selotejpom - prisetio se prvog susreta s pokojnim mladićem svedok otmice koja do danas nije u potpunosti rešena.
Spasojević mu je, kako je rekao, naredio da sedne pored otetog mladića.
- Dušan ga je tukao, počeo je i da ga davi. Tražio je da mu kaže gde se tačno u kući njegovih roditelja nalazi sef s novcem i zlatom. U jednom trenutku Spasojević je izvadio pištolj. Dečko se uplašio i rekao: „Sve je ispod parketa“. Dušan mi je dao pištolj, ja sam celu noć ostao pored tog mladića, a oni su otišli i vratili se tek ujutru. Rekli su da su našli 150.000 tadašnjih nemačkih maraka - posvedočio je „zemunac“, koji je iza rešetaka od policijske akcije „Sablja“ 2003. godine.
- Spasojević mi je rekao da ništa od novca nije ostalo njima jer je sve morao da da „kerovima iz policije“. Bio je nezadovoljan zbog toga. Saznao sam tada da su otmicu izvršila tri policajca koja su tada radila u policijskoj stanici Zemun. Jedan od njih je sada pokojni Zoran Vukojević Vuk. Oni su prišli Stevaniću na ulici, pokazali legitimacije i naredili mu da krene s njima. Potom su ga predali Spasojeviću - ispričao je svedok.
Strah za bezbednost
Prema tvrdnjama našeg sagovornika, ovaj član klana ispričao je i da sumnja da je jedan tadašnji funkcioner MUP znao šta se dešava, kao i da su novac osim trojice pomenutih uzeli i neki tadašnji šefovi. Podsetimo, ovaj ključni svedok u istrazi otmice koja se dogodila pre 20 godina ranije nije želeo da iznese imena dvojice policajaca jer se plašio za sopstvenu bezbednost i bezbednost svoje porodice.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.