PROGNOZA MAGAZINA FORBS: Rusija će VLADATI SVETOM u 2017, a evo i ZAŠTO

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Dec.2016, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROGNOZA MAGAZINA FORBS: Rusija će VLADATI SVETOM u 2017, a evo i ZAŠTO

Magazin Forbs ocenjuje da će Rusija imati u 2017. godini dominantnu ulogu u svetu

Pobeda Donalda Trampa na izborima u SAD i veliki energetski ugovori sa Japanom i Katarom ukazuju na to da će Moskva igrati dominantnu ulogu u diplomatskoj i poslovnoj sferi 2017. godine, piše Forbs.

Dvodnevna poseta ruskog predsednika Vladimira Putina Japanu 15. i 16. decembra mogla bi da posluži kao podsticaj za sve koji žele da posluju sa Rusijom sledeće godine, smatra autor teksta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
On navodi da je tokom samita dveju država zaključeno 60 ekonomskih sporazuma.

RUSIJA U ŠOKU: Pilot napravio GREŠKU i srušio avion u CRNO MORE?

- U budućnosti će se milijarde dolara obrtati između Japana i Rusije, a biće potrošene na naftnu eksploataciju, izgradnju još jedne fabrike za preradu tečnog gasa na Sahalinu i gasovoda do ostrva Hokaido - navedeno je u tekstu.

KATASTROFA U BERLINU: Migranti pokušali da zapale beskućnika (VIDEO)

Forbs navodi da odluka japanskog premijera Šinza Abea da pozove Putina u goste svedoči o njegovoj očajničkoj želji da učvrsti odnose sa Rusijom.

Još jedan faktor koji će, verovatno, Moskvi ići na ruku, jeste pobeda Donalda Trampa na predsedničkim izborima u SAD i kandidovanje bivšeg predsednika kompanije Ekson mobajl Reksa Tilersona za državnog sekretara, navodi autor.

Prema Rusiji se okreće Katar, što bi moglo da dovede do jačanja uloge Moskve, smatra autor teksta. U decembru je Investicioni fond Katara, zajedno sa kompanijom „Glenkor“, koja trguje sirovinama, potpisao ugovor o preuzimanju 19,5 odsto kompanije „Rosnjeft“.

- Izbor Trampa i energetski sporazumi sa Katarom i Japanom, vredni više milijardi, signali su da Rusiju očekuju nove političke i ekonomske perspektive. U 2017. godini Moskva će imati mogućnost da vodi igru sa pozicije kolosalne sile - zaključuje autor teksta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.