PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA U JOŠ JEDNOM GRADU: Užice se sprema za UDAR KORONE, uvedene OŠTRE MERE

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jul.2020, 11:45

PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA U JOŠ JEDNOM GRADU: Užice se sprema za UDAR KORONE, uvedene OŠTRE MERE

Za sada ima dovoljno zaštitne opreme.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković potvrdio je za Tanjug da će danas u gradu biti uvedena vanredna situacija.

Grad je pre sedam dana uveo određene mere, skraćeno je radno vreme ugostiteljskih objekata, na snazi je obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru i javnom gradskom i taksi prevozu, zabranjena su okupljanja i porodična slavlja, a od danas neće biti moguće okupljanje više od pet osoba ukoliko nije obezbeđeno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dovoljno rastojanje između njih.

- U 12 sati je sednica Gradskog štaba i verujem da ćemo jednoglasno odlučiti da uvedemo vanrednu situaciju u Užicu ne samo zato da bismo uvodili neke nove mere već da bismo omogućili da iz budžeta reagujemo sa dodatnim sredstvima, ali i da pošaljemo poruku da nam je potrebna pomoć nadležnih ministarstava i državnih organa pre svega kada je reč o zdravstvenim institucijama - rekao je gradonačelnik i dodao da je za sada sve pod kontrolom i da nema mesta za paniku, ali svakako ima za dodatni oprez.

Petković je naglasio da je u stalnom kontaktu sa rukovodstvom Zdravstvenog centra Užice i da su mu potvrdili da za sada ima dovoljno zaštitne opreme.

- Rečeno mi je juče da pokušamo da pojačamo nabavku rukavica jer je evidentno da će trebati. Za sve ostalo mi smo kao Grad na raspolaganju da pomognemo - istakao je Petković.

Užice je i pre sedam dana bilo na korak od odluke da se uvede vanredna situacija, ali je uvođenjem obaveznih mera ona odložena do danas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zbog situacije sa koronom, vanredno u 14 gradova i opština

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jul.2020

Vanredna situacija, zbog velikog broja novoobelelih od Kovida 19, uvedena je u 14 gradova i opština širom Srbije, a danas je, posle Užica, tu meru uveo Priboj i Lučane...Tako je sada, vanredna situacija na snazi u Beogradu, Novom Pazaru, Tutinu, Kragujevcu, Vranju, Ivanjici, Šapcu, Čačku, Kraljevu,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.