PROFESOR PSIHOLOGIJE TRAŽIO ĐACIMA DA NAPIŠU SAMI SEBI ČITULJE! Dobio otkaz, on tvrdi: Nisam uradio ništa loše (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Apr.2023, 08:32

PROFESOR PSIHOLOGIJE TRAŽIO ĐACIMA DA NAPIŠU SAMI SEBI ČITULJE! Dobio otkaz, on tvrdi: Nisam uradio ništa loše (FOTO)

Profesor tvrdi da je zadatkom želeo učenicima da pokaže šta je u svetu zaista važno.

Srednjoškolski profesor psihologije u američkoj saveznoj državi Floridi dobio je otkaz nakon što je zadužio učenike da napišu svoje čitulje pre vežbe u slučaju oružanog napada na školu, javljaju američki mediji. Profesor smatra da nije učinio ništa loše i žaliće se na odluku.

Školski odbor okruga Oranž objavio je u saopštenju da su porodice dece obaveštene >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da im je profesor dao "neprikladan zadatak o nasilju u školi" i da je njegov radni ugovor raskinut isti dan. Džefri Kin (63), koji je u toj školi radio od januara, zadao je zadatak učenicima od 16 i 17 godina.

Na to se odlučio jer je smatrao da će im pisanje čitulja pomoći da razmišljaju o svom životu ako se u školi dogodi pucnjava, objasnio je za portal lokalne televizije Foks.

- Nije to bilo da ih prestrašim ili da misle da će umreti, već samo da im pomognem da shvate šta je važno u njihovim životima.

Kin je takođe objavio kopiju zadatka na Fejsbuku.

U njemu je učenike, između ostalog, pitao zašto misle da ima toliko masovnih pucnjava u Sjedinjenim Državama i koje bi pozitivne radnje mogle da se preduzmu da se njihov broj smanji.

Kin je za lokalni veb portal rekao i kako je zadatkom želeo učenicima da pokaže šta je u svetu zaista važno.

- Po mom mišljenju, nisam učinio ništa loše - dodao je.

Pre gotovo sedam godina, 12. juna 2016., dogodila se jedna od najgorih masovnih pucnjava u Orlandu, kada je 29-godišnji napadač ubio 49 posetitelja noćnog kluba. U međuvremenu, masovne pucnjave u SAD-u se nastavljaju. Jedna od zadnjih sa smrtnim slučajevima bio je napad u osnovnoj školi u Nešvilu, Tenesi, krajem marta. U njemu je poginulo šestoro ljudi, među kojima troje dece.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Profesor učenicima zadao da napišu svoje smrtovnice, odmah dobio otkaz

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Apr.2023

Profesor psihologije u srednjoj školi u američkoj saveznoj državi Floridi dobio je otkaz nakon što je zadužio učenike da napišu svoje smrtovnice prije vježbe u slučaju oružanog napada na školu, javljaju američki mediji. Profesor smatra da nije učinio ništa loše i žaliće se na ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.