PRODUŽEN PRITVOR DIREKTORU GERONTOLOŠKOG CENTRA U NIŠU: Preti mu kazna do 12 godina zatvora!

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Dec.2020, 16:40

PRODUŽEN PRITVOR DIREKTORU GERONTOLOŠKOG CENTRA U NIŠU: Preti mu kazna do 12 godina zatvora!

Stevanović je uhapšen 13.aprila ove godine a na saslušanju nakon hapšenja negirao je krivično delo za koje se tereti

Višu sud u Nišu produžio je pritvor za još 30 dana bivšem direktoru Gerontološkog centra u Nišu Milanu Stevanoviću (47), koji se sumnjiči za teško delo protiv zdravlja ljudi. Rešenjem suda od 30. novembra Stevanoviću je pritvor produžen do 30.decembra ove godine kada će se ponovo razmatrati ova mera.

U Višem javnom tužilaštvu, kažu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da je u toku je dopuna istrage koja se vodi protiv Stevanovića koji se sumnjiči da nije nije preduzeo mere za spečavanje širenja zaraze kovid-19 u Gerontološkom centru u Nišu, u kojem je od ove bolesti obolelo 135 korisnika usluga i četvoro zaposlenih, dok je prema do sada dostupnim podacima kasnije preminuo 51 korisnik.

Dopuna istrage usledila je po nalogu Višeg suda u Nišu, u toku postupka ispitivanja osnovanosti optužnice, a radi "boljeg razjašnjenja stanja stvari". U toku dopune istrage biće preduzeta dokazna radnja ispitivanja svedoka nakon čega će optužnica ponovo biti prosleđena Višem sudu u Nišu koji će ispitati njenu osnovanost.

, za koje je zaprećena je kazna od najmanje dve do 12 godina zatvora.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.