PRODUŽEN PRITVOR BELIVUKU I NJEGOVOJ EKIPI: Tužilaštvo iznelo i razloge - iza rešetaka još 30 dana

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Avg.2021, 09:26

PRODUŽEN PRITVOR BELIVUKU I NJEGOVOJ EKIPI: Tužilaštvo iznelo i razloge - iza rešetaka još 30 dana

Protiv navedenog rešenja okrivljeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu, Posebnom odeljenju, u roku od 3 dana od dana prijema pismenog otpravaka istog.

Odlučujući o predlogu za produženje pritvora koje je Tužilaštvo za organizovani kriminal istaklo prilikom podizanja optužnice prema okrivljenima, Veljko Belivuk i drugi, dežurno krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu - Posebno odeljenje za organizovani kriminal je 30. jula ispitalo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da li i dalje stoje razlozi za pritvor prema okrivljenima pa je prema V.B, M.M, M.B, M.B, S.L, N.J, N.Đ, D.T, V.D, N.S, A.V, N.L, M.T, F.I, Ž.K, V.G, S.S, B.K, N.S, V.G, M.A, A.Š, M.S, M.L.S, A.D, A.Š i A.S doneo rešenje kojim je prema okrivljenima produžio pritvor do 30 (trideset) dana.

Pritvor je produžen okrivljenima V.B, M.M, M.B, M.B, S.L, N.J, N.Đ, D.T, V.D, N.S, A.V, N.L, M.T, F.I, Ž.K, V.G i M.A, zbog postojanja okolnosti  koje ukazuju na opasnost od bekstva, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo i jer je za krivična dela koja im se stavljaju na teret  propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti  koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka; prema okrivljenima V.G, S.S, B.K i N.S, zbog postojanja okolnosti  koje ukazuju na opasnost od bekstva, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo; okrivljenima M.S, M.L. S, A.D i A.S zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo i jer je za krivična dela koja im se stavljaju na teret propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, a prema okrivljenima  A. Š i A.Š zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, dok prema okrivljenima iz optužnice B.H, V.Đ i V.D tužilaštvo za organizovani kriminal nije stavilo predlog za određivanje pritvora.

Optužnicom je okrivljenima V.B, M.M, M.B, M.B, S.L, N.J, N.Đ, D.T, V.D, N.S, A.V, N.L, M.T, F.I, Ž.K, V.G, S.S, B.K, N.S, V.G, M.A, A.Š, M.S, M.L.S, A.D, A.Š, A.S, B.H, V.Đ i V.D stavljeno na teret da su izvršili više krivičnih dela teško ubistvo, udruživanje radi vršenja krivičnih dela, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, krivično delo otmica, silovanje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Produžen pritvor Belivuku, Miljkoviću i još 25 optuženih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Avg.2021

Dežurno krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu-Posebno odeljenje za organizovani kriminal, donelo je rešenje o produženju pritvora do 30 dana za Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i još 25 optuženih..."Odlučujući o predlogu za produženje pritvora koje je Tužilaštvo za organizovani...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Ispitana formalna ispravnost: Sud potvrdio optužnicu protiv kriminalnog klana Belivuk-Miljković

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Avg.2021

U saopštenju precizira se za koje se krivično delo tačno sumnjiči svako od okrivljenih...Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu-Posebno odeljenje za organizovani kriminal je danas kontrolisalo formalnu ispravnost optužnice podnetu protiv okrivljenog Veljka Belivuka i drugih te je našlo...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.